Manchester City jagar Miralem Pjanić

Manchester City jagar Miralem Pjanić

Manchester City jagar Juventus-stjärnan

Manchester City vill värva Miralem Pjanić från Juventus, uppger Transfermarketweb.

Manchester City siktar på att vinna Premier League i år och vill även nå långt i Champions League. För att öka sina chanser till detta så vill klubben värva Miralem Pjanić från Juventus, skriver Transfermarketweb.

Pep GuardiolaCitys tränare, tycker att mittfältaren skulle passa perfekt i klubben. Han har sagt till klubbledningen att värva Pjanić i januari.

Det kommer dock inte bli lätt för City att plocka in 27-åringen. Pjanićs prislapp sägs ligga på cirka 60 miljoner euro. Dessutom är det tveksamt om Juventus kan tänka sig att släppa stjärnan mitt under säsongen, om ens överhuvudtaget.

Sedan 2016

Pjanić är inne på sin andra säsong i Juventus. Han lämnade Roma under sommaren 2016 för att flytta till Turin.

Under sin första säsong i klubben var bosniern med om att vinna Serie A och Coppa Italia och ta sig till final i Champions League.

Jagar flera

City är även på jakt efter andra spelare. För en vecka sedan talades det om att föreningen vill värva Alexis Sánchez och en vänsterback. De vänsterbackarna som engelsmännen kan tänka sig att värva är Ryan Bertrand (Southampton), Faouzi Ghoulam (Napoli) och Aarón Martín (Espanyol).

Under det förra transferfönstret stoppade Arsenal Sánchez från att lämna klubben för City. Den här gången kommer de ljusblå att komma med ett lägre bud än det som föreningen erbjöd i somras. Då var City villiga att spendera 60 miljoner pund på spelaren. I vinter kommer det att vara endast ett halvår kvar på Sánchez kontrakt med Arsenal, vilket gör så att Manchesterklubben värderar honom till ett lägre pris. De ryktas erbjud omkring 20 miljoner pund för sydamerikanen.

City vill även plocka in en vänsterback för att ha ett alternativ till skadade Benjamin Mendy. I januari kommer klubben att försöka värva antingen BertrandGhoulam eller Martín.

Fler heta transferrykten från Manchester City

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply