Manchester City överens om köp av Danilo

Manchester City överens om köp av Danilo

Danilo lämnar för City

Enligt flera spanska och brittiska tidningar ska Real Madrid och Manchester City ha kommit överens om en övergång av Danilo till Premier League.

För några dagar sen stod det klart att Álvaro Morata lämnar Real Madrid för spel i Premier League där Chelsea betalar drygt 80 miljoner euro för spanjoren. Morata lyckades aldrig ta en startplats i Zinedine Zidanes lag och lämnar därför för spel på Stamford Bridge. En annan spelare som inte heller har lyckats övertyga Zidane på Santiago Bernabéu är Danilo. Försvararen från Brasilien köptes från Porto för 30 miljoner euro men har inte alls nått den form han visade upp i den portugisiska ligan.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Real Madrids stjärnor

Efter två säsonger i den spanska huvudstadsklubben har Danilo nu gjort sin sista match i den vita tröjan. Enligt spanska Diario MARCA är det endast en fråga om timmar innan Manchester City bekräftar köpet av spelaren som man betalar 30 miljoner euro för, plus bonusar.

Danilo kommer enligt tidningen att spela sin fotboll på Etihad Stadium under de kommande fem säsongerna och även få en rejäl löneökning i och med flytten.

Under sina två år i Real Madrid har Danilo vunnit två Champions League-titlar, UEFA Super Cup och FIFA Club World Cup. Han lämnar nu efter att inte ha lyckats utmana Dani Carvajal om ytterbacksplatsen i den spanska huvudstadsklubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply