Malmö FF svenska mästare 2017

Malmö FF svenska mästare 2017

Malmö FF allsvenska mästare 2017

Malmö FF är svenska mästare 2017. Under måndagen den 16 oktober 2017 stod det klart att Malmö FF är svenska mästare 2017 efter att ha slagit IFK Norrköping med 3-1 på Östgötaporten i Norrköping.

De har inte varit några större diskussioner om vem som vinner Allsvenskan 2017 då det varit ganska givet. Malmö FF haft ett bra försprång mot övriga Allsvenska lag. AIK och Djurgården har varit de som kämpat i toppen, men det himmelsblåa har sedan seriepremiären haft ett bra försprång som de lyckats bibehålla fram till idag. Malmö FF vann alltså Allsvenskan i den 27 omgången och frågan är om någon kommer kunna stoppa det skånska storlaget under de kommande åren, speciellt då man ser ut att kunna behålla flertalet av sina viktigaste spelare även nästa säsong

Malmö FF svenska mästare 2017

Malmö FF mesta mästare

På måndagskvällen vann Malmö FF med 3-1 borta mot IFK Norrköping och säkrade således SM-guldet. Det hela blev alltså klart redan den 16 oktober då vi fick svar på frågan vem vann Allsvenskan 2017. MFF tog då sitt fjärde SM-guld på de senaste fem åren och nu väcks förhoppningarna återigen om att ha ett svenskt lag i Champions League.

Prispengarna för Allsvenskan 2017 som samtliga lag får ta del av har inför denna säsongen höjts på grund av det nya tv-avtalet och vinnarna Malmö FF får 17 miljoner kronor för att ha vunnit den svenska högstadivisionen. Någon man gjort flest gånger och har sitt klubbnamn flest gånger på listan över vinnare av Allsvenskan genom tiderna.

I och med vinsterna kommer troligen lönelistan för Malmö FF att utökas och höjas ytterligare. I år lyckats MFF inte ta ta sig till Champions League där prispengarna är otroligt höga med svenska mått mätt.

Efter MFF kommer Djurgårdens IF och AIK komma, frågan är dock vem som blir tvåa respektive trea.

MFF blev även allsvenska mästare 2016.

Malmö FF svenska mästare 2017

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365