Malmö FF kan lämna Allsvenskan

MFF kan lämna Allsvenskan för Europeisk liga

De senaste åren har de allra största klubbana i Europa som Real Madrid, Bayern München och Manchester United diskuterat om en ny europeisk superliga istället för inhemska ligor. Malmö FF kan komma att bjudas in till en liknande utbrytarliga enligt dansk media.

Allsvenskan domineras just nu av Malmö FF och det mesta talar för att Di Blåe tar sitt nittonde SM-guld när årets Allsvenska är färdigspelad. Det är dock inte helt säkert att MFF blir kvar i Allsvenskan hur länge som helst. Danska tidningen BT har nämligen avslöjat att MFF är inbjuden till en eventuell europeisk liga där lag från mellanstora länder som Holland, Skottland, Danmark, Norge och Belgien bjuds in.
– Om vi inte agerar nu kommer de största klubbarna bli större och starkare, medan det kommer att bli allt svårare för klubbar som oss. Därför måste vi titta på vilka internationella möjligheter som finns för FCK i framtiden, säger FC Köpenhamns klubbchef Andreas Hørsholt till BT som en av initiativtagarna till den möjliga ligan som kan dra igång 2021.

Måste till ett medlemsbeslut

Om MFF skulle lämna Allsvenskan så skulle medlemmarna behöva rösta igenom det. Eftersom alla Allsvenska klubbar är medlemsägda så måste majoriteten av medlemmarna rösta igenom det eventuella förslaget.
– Jag har inga kommentarer. Vi har fullt upp med den allsvenska guldstriden. Det (en internationell liga) har jag inte funderat så mycket på. Det är mycket projekt på gång. Det snackas och surras är mycket rykten. Man vet inte hur framtiden ser ut, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till 24Malmö.se.

MFF:s supportrar brukar vara kritiska till liknande frågor och det skulle mycket till om de röstar för ett uttåg ur Allsvenskan.

En hel del affärer är på gång i Malmö FF. Trots att man sålde sin skyttekung i somras har man redan förlängt kontraktet med Pawel Cibicki, diskuterar förlängning med Markus Rosenberg och för samtal med Ola Toivonen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply