Malmö FF försöker värva hem Behrang Safari

Behrang Safari kan återvända till Malmö FF i vinter

När Behrang Safari var 15 år gammal lämnade han Lunds SK för att prova på lyckan i Malmö FF. Tiden i MFF ledde honom utomlands till Basel och Anderlecht, men nu kan han vara på väg hem igen.

Behrang Safari är född i Teheran, men han och hans familj flyttade till Sverige när Behrang var ung och de bosatte sig i Lund när sonen fyllde fem. Efter nio år i lokala Lunds SK:s lag fick Safari chansen att prova på lyckan i Skånes storlag – Malmö FF. Den chansen tog han och gjorde det med råge.

Efter tre år i klubbens juniorlag debuterade han i Allsvenskan 2004, precis efter vänsterbackens 19: födelsedag. Ju längre tiden gick ju mer imponerade Safari och 2008 köptes han av schweiziska Basel. Det blev tre år i Schweiz innan det bar av till Anderlecht, men efter två år i Belgien återvände han till Basel. Nu kan Safari återvända ännu en gång, men denna gången till Malmö FF.

Daniel Andersson är öppen

30-åringen har ett kontrakt med Basel som går ut efter säsongen. Därför skulle MFF kunna plocka hem Safari helt gratis, ett koncept man har varit oerhört framgångsrik med de senaste åren. Daniel Andersson, sportchef i MFF, är öppen trots sina få ord för en comeback för Safari.
– Vi har koll på och kontakt med många före detta Malmö FF-spelare. Behrang är en av dem.

Safari själv tycker att en flytt till MFF skulle varit fantastiskt.
– Det hade varit grymt att komma hem och vinna SM-guld och spela i Europa med Malmö. Men just nu är det omöjligt att säga vad som händer i sommar, säger Safari till Kvällsposten.

Sedan tidigare har Malmö FF även inlett jakten på Kerim Mrabti från Djurgåden.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply