Mållöst på Guldfågeln

Efter 21 minuters spel visades Andreas Dahlén ut för gästande Åtvidabergs FF på Guldfågeln Arena. En utvisning som blev mycket omdiskuterad och en utvisning som gjorde att hemmalaget förde matchen helt och hållet.

Men de rödvita från Kalmar lyckades aldrig skapa några vassare målchanser under den första halvleken inför över 5000 på Guldfågeln Arena. Det var istället innan gästernas utvisning, som hemmalaget var piggt och ett ledningsmål hängde i luften.

Men efter att Dahlén visades ut var det istället östgötarna som bjöd på halvlekens bästa målchans. Kristian Bergströms frispark från vänster nådde Erik Moberg vars nick gick rakt på Etrit Berisha, som i en reflexräddning avvärjde målchansen.

I den andra halvleken skulle Kalmar spela upp sig. Gästerna hade lyckats bygga ett kompakt försvar och gjorde det svårt för Nanne Bergstrands mannar att ta sig igenom in i straffområdet. Den första vassa målchansen kom efter ett fint samarbete på vänsterkanten, där Emin Nouri trocklade sig förbi och spelade in bollen till inbytte Jonathan McDonald. Costaricanen fick träff på bollen, men bollen styrdes ut till en hörna för hemmalaget. Kalmar fick sammanlagt åtta hörnor tilldömda under matchen, men var egentligen inte ens nära att ta ledningen.

Ismael fick också han en bra målchans efter ett samspel i straffområdet, men hans avslut var alldeles för tamt och lättplockat för veteranen Henrik Gustavsson. Några fler lägen skapade varken Kalmar eller gästande Åtvidaberg och matchen slutade efter 93 minuters spel, mållöst 0-0. Vinnarna blev givetvis östgötarna, som klarat av att stå emot ett bra tryck, i spel med en man mindre på planen. Åtvidaberg blir kvar på kvalplatsen ned till Superettan, medan Kalmar fortsätter starkt och återtar en fjärdeplats i den allsvenska tabellen.