Mållöst på Emirates

Ett ord som jag älskar är ordet frågetecken. Det är även ett ord som kommer att nyttjas flitigt i denna artikel. För inför dagens 0-0 möte mellan Arsenal och Sunderland så var det många frågetecken som skulle bekräftas, eller dementeras.

Sunderlands frågetecken inför dagen var hur det skulle gå för klubben, denna säsong, då de inte värvat för en enda krona under sommarens transferfönster. Dock har de lyckats med två riktigt stora kap, på free transfer. Carlos Cuellar och Luis Saha lämnade Aston Villa, respektive Everton, för att fortsätta sina karriärer i Sunderland.

Vad gäller Arsenal vet jag inte ens om jag behöver nämna det. För bara några dagar sedan tappade man sin stora skyttekung, Robin Van Persie, till ligarivalen Manchester United, och frågan har nu varit denna: Finns det någon i detta lag, som kan fylla den Flygande Holländarens skor?

För att återgå till frågetcken så kunde vi i dagens startelva inte finna någon Alex Song. Detta saltade verkligen på rykterna om en flytt till Barcelona, lite extra, för kameruanens del

Frågan är hur många frågetecken som vi egentligen fick besvarade, efter dagens match? 0-0 kändes trotts allt väldigt rättvist. Personligen så kändes det Arsenal som vi såg idag, som ett framtidens lag. Med det så talar jag inte inom några år, utan bara inom någon månad eller två. Det kändes som om lagets sammanhållning var det enda problem de hade. För att spelare så som Giroud, Carzola och Podolski har potential är det absolut inget snack om. Men de måste hitta bättre och sätta chanserna! Och med all transferdramtik och rykten runt om spelarna i klubben så blir det så lätt en förvirrad och osäker stämning i truppen. Men om jag känner Wenger rätt så bör han kunna lösa detta så fort som dimman har lagt sig.

Vad gäller Sunderlands prestation idag så måste jag säga att jag är riktigt nöjd över det jag såg. Trotts att de inte skapade särskilt mycket så höll de verkligen tätt bakåt, och bjöd inte Arsenal på något gratis.
Tidigare så har jag kritiserat dem för att de inte har förstärkt truppen, särskilt markant. Men idag så var det just det som räddade dem. Lagets kontinuitet och sammanhållning. Creds till herr O’Neill för det.

Startelvorna:

Arsenal: Szczesny – Jerkinson, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs – Diaby, Arteta – Carzola, Walcott, Gervinho – Podolski.

Sunderland: Mignolet – Gardner, Richardson, O’Shea, Cuellar – Larsson, McClean, Cattermole, Colback – Sessegnon – Campbell.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply