Mållöst i första allsvenska matchen på Friends Arena

Som förväntat tog AIK hand om taktpinnen på sin nya hemmaarena, med att vinna många andra bollar och gick segrande ur många en mot en situationer. Men allt eftersom så växte Syrianska sig in i matchen, efter att börjat pressa AIK försvaret till längre bollar. Skapade ett par hörnor och var som närmst att ta ledning efter en lös hemåtpass av Milosovic som AIK-målvakten Turina slarvade lite med och höll på att ge Felic öppet mål.

I slutet av första halvlek väger matchbilden över till AIKs fördel och Syrianska blir rejält pressade efter bland annat en handsituation i Syrianskas straffområde och ett stolpskott från Igboananike.

Inhoppande Suleyman Sleyman fick första chansen efter paus, på en hörna, fick han stå helt ensam men nicken kom en meter utanför.

Annars var det en söndersliten andra halvlek med mycket långbollar och blandade kvalité på chanserna. Hela 43 463(!) besökande på Friends Arena fick se den första Allsvenska matchen sluta oavgjort, 0-0, under taket i Solna.