Målkalas på Rambergsvallen, då Häcken besegrade ”Åtvid” med 5-2.

BK Häcken kom inför kvällens match med gott självförtroende, då de i den föregående omgången besegrat serieledarna Elfsborg på hemmaplan med 4-2. Succéinhopparen Mohammed Nasriu hade avgjort med två mål och var en stor anledning till Häckens bragd.

Idag var det dock dags för ny match mot mittenplacerade Åtvidaberg. Ett Åtvidaberg som gått tungt på sistone och tappat en aning i tabellen. Det var också Häcken som började matchen bäst med en fin offensiv från den gyllene trion Makondele-Majeed-Ericsson. Den samspelta trion skapade stor oreda runt Åtvidabergs straffområde och kunde i den 37:e minuten pricka in sitt första mål för kvällen genom Rene Makondele.

Det var dock inte Häcken som skulle utöka sin ledning i den andra halvleken, då Åtvidaberg fick in en kvittering genom Mohammed Abubakari. Abubakaris kvittering var egentligen inte speciellt chockerande, då Åtvidaberg likt Häcken spelat en fin offensiv fotboll. Åtvidaberg började efter kvitteringen att missa, vilket gjorde att Häcken kunde utöka sin ledning till 3-1. Målen kom från Waris Majeed och Mohammed Nasriu.

Häcken fortsatte att anfalla och kunde innan matchens slut göra två mål till genom Makondele och Majeed. Åtvidaberg hann likt Häcken att göra ett mål till och reducerade i matchens sista minut. Målet kom vid det tillfället från Mattias Mete.

En galen match hade utspelat sig på Rambergsvallen, då båda lagen spelat en bra offensiv fotboll. Åtvidaberg missade dock för mycket, vilket ledde till en Häcken-vinst. BK Häcken går upp på en andraplats.