Målkalas när Freiburg besegrade Hoffenheim

SC Freiburg tog blott första seger för säsongen, när man vann hemma mot TSG Hoffenheim med 5-3. Gästerna tog ledningen efter redan två minuter, men Freiburg skulle snabbt vända på det hela och kunde till slut vinna med 5-3.

Man kan inte direkt klaga på underhållningen som Mage Solar Stadion bjöd på denna soliga söndagseftermiddag. TSG Hoffenheim, som ännu inte tagit någon poäng i Bundesliga, jagade sin första seger när man tog sig an Freiburg på bortaplan.

Markus Babbels manskap började också bra och tog ledningen efter bara två minuter. Sebastian Rudy hittade fram till Matthieu Delpierre som distinkt satte 0-1 bakom Oliver Baumann i hemmalagets kasse och glädjen över lagets andra mål för säsongen var stor.

Men en kvart senare skulle hemmapubliken få jubla. Den slovakiske mittfältaren Karim Guédé dundrade in kvitteringen efter 17 minuter, framspelad av Oliver Sorg. Tio minuter senare skulle man också vända då Max Kruse nickade in 2-1.

Hemmalaget dominerade matchen totalt, men i den andra halvleken skulle gästande Hoffenheim få kvittera. Boris Vukčević hittade nätet i den 57:e minuten och matchen var utjämnad.

Men SC Freiburg skulle välförtjänt ta ledningen. Efter att Fallou Diagné missat ett jätteläge, kunde han reparera sitt misstag på efterföljande hörna. Vackert nickade han in 3-2 i den 68:e minuten.

Ännu en gång skulle dock gästerna kvittera. Lite från ingenstans klev Takashi Usami fram och dundrade in sitt första Bundesliga-mål i karriären.

Hoffenheim-målvakten Wiese skulle få en tuff eftermiddag. Fem gånger fick han hämta bollen ur nätet och det fjärde kom genom Cédric Makiadi. Det femte och sista målet för kvällen, bjöd Sebastian Freis på när han grundlurade Tim Wiese i ett friläge.

SC Freiburg tog välförjänt sitt första seger för säsongen. TSG Hoffenheim lyckades på något få in tre mål på dem få chanser man skapade och har såhär långt släppt in elva mål på tre matcher. Markus Babbel har en hel del att tänka på, då laget alltså inte lyckats ta någon poäng och innehar just nu jumboplatsen. Freiburg seglar däremot upp på en åttonde plats, strax bakom Fortuna Düsseldorf.