Målfest när Brasilien vann mot Italien

Italien, som kom till spel utan både Andrea Pirlo och Daniele de Rossi, var tvungna att vinna den sista gruppspelsmatchen mot Brasilien för att ta hem gruppsegern i Confederations Cup och därmed slippa Spanien i en semifinal.

Brasilien inledde matchen i ett rasande tempo, precis som de gjort tidigare i turneringen, anförda av deras fanatiska hemmafans. Italien höll dock emot länge och väl och såg ut att få med sig 0-0 in till halvtidsvilan.

Då fick Brasilien en frispark som Neymar slog in mot straffområdet. Buffon räddade den första nicken, men returen gick ut till inhopparen Dante som fick in bollen i mål med en bredsida.

Men Italien kvitterade till 1-1 tidigt i andra halvlek när Balotelli vann en duell med Dante och klackade fram bollen till Giaccherini, som vek in från höger och avslutade med ett skott i bortre hörnet.

Fyra minuter senare återtog brassarna ledningen, när de fick en frispark precis utanför straffområdet som Neymar förvaltade på bästa sätt. Ett högklassigt mål som också innebär att Neymar gjort mål i samtliga matcher i turneringen hittills.

Brasilien utökade sin ledning till 3-1 efter 66 minuter när Marcelo hittade fram till Fred med en långboll. Fred slet sig loss från Chiellini, kom fri med Buffon och stänkte dit bollen i nättaket med vänsterfoten.

Italien fick kontakt igen med ett kontroversiellt mål. Domaren från Uzbekistan, Ravshan Irmatov, blåste först för straff när Balotelli blev nerdragen i straffområdet. Men Chiellini slog sedan in bollen i mål och Irmatov ändrade sig; det blev dömt mål. Flera brasilianska spelare omringade honom och försökte få honom att ändra sig, men förgäves.

Detta skulle dock inte ha en avgörande effekt på slutresultatet. Efter att Maggio haft en nick i ribban med tio minuter kvar (mycket nära 3-3) kunde Fred göra sitt andra mål i matchen när Buffon släppte en billig retur på Marcelos skott och Fred fick öppet mål på returen.

Vinsten innebär att Brasilien blir gruppetta med full pott och med allra största säkerhet får de därför möta de sydamerikanska kollegorna Uruguay i semifinal. Italien får inrikta sig på en semifinal mot de regerande världs- och europamästarna Spanien.