Malaga till Champions League för första gången

Första matchen mellan Malaga och Panathinaikos slutade med en 2-0 seger nere i Spanien och det var inget vidare resultat för grekerna att ta med sig till returmötet i Athen då lagets försvarsspel i första matchen var under all kritik, framförallt zonmarkeringarna på Malagas hörnor.

Idag var försvarsspelet bättre för Panathinaikos, men ändå var det Malaga som skapade flest målchanser i matchen då man hade flera långskott, djupledspassar och frisparkar som ledde till farliga lägen. Dessutom var Malagas försvarsspel mycket bra idag där man lyckades helt och hållet med sin taktik att inte låta Panathinaikos få göra något mål i början så de inte skulle få lugt under vingarna och orka forcera fram fler mål. Martin Demichelis storspelade på sin mittbacksposition tillsammans med vänsterbacken Natxo Monreal och unge anfallaren Isco som gjorde en väldigt bra insats idag. 

Det blev egentligen aldrig farligt när Panathinaikos anföll mot Malagas organiserade försvar där tränaren Manuel Pellegrini är en stor taktiker och verkligen lyckades idag. Det farligaste läget grekerna lyckades skapa var när inbytte Charis Mavrias skruvade en frispark tätt över ribban. Malagas unga anfallare Isco och Fabrice Olinga spelade väldigt rutinerat och moget, de stressade inte när de fick bollen utan vågade hålla i den och det gjorde att Malaga kunde flytta upp laget och föra spelet mot ett uddlöst Panathinaikos.

Det blev inga mål i matchen och därmed är Malaga klara för sitt första Champions League-gruppspel någonsin och glädjen hade inga gränser efter slutsignalen på Olympiastadion i Athen för de ljusblå spanjorerna. Sett över två matcher går Malaga vidare fullt rättvist och var det bättre laget i båda matcherna där man ska ha klart för sig att grekisk fotboll överlag har det väldigt tungt just nu när ekonomin inte är den bästa i landet, det påverkar givetvis klubbarna som inte kan värva några dyra spelare och måste satsa på spelarförsäljningar och egna produkter. Det gör att man saknar spetskvalitéerna i laget och inte tar sig till Champions League-gruppspelet, men Panathinaikos får en chans att revanschera sig i Europa League-gruppspelet under hösten.

Matchens lirare: Martin Demichelis, Malaga

Målen: 

Varningar: PAN: Kostas Katsouranis, Vitolo, Stergos Marinos MAL: Weligton, Willy Caballero 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply