Makalös vändning av Lyon – två mål på stopptid

Det vankades klassiskt möte i Ligue 1 mellan Bordeaux och Lyon. Hemmalaget från rugbystaden har kommit in en fin form under de senaste veckorna då den hårdföre tränaren Francis Gillot bland annat har totalsågat egna spelare i pressen. Det såg ut att bli tre nya poäng för Bordeaux när Lyon kom på besök under söndagskvällen. En makalöst sen vändning senare och de tre poängen landade istället i Lyon.

Bordeaux-produkten Henri Saivet gjorde matchens första mål redan sju minuter in i matchen. Lyon styrde och ställde matchen till stora delar men svårspelade Bordeaux släppte inte till många chanser.

Det dröjde till den första övertidsminuten innan Lyons kvittering kom. Det var inhoppande Jimmy Briand som hittade vänsterbacken Henri Bedimo vars vänsterfot talade och gjorde 1-1. Matchens kanske bästa spelare Maxime Gonalons högerfot skapade sedan den magiska vändningen. Ett inlägg i den 94e minuten hittade 18-åringen Corentin Tolisso som kunde nicka in 1-2 och fullborda den oerhört sena vändningen.

Segern gör att Lyon klättrar förbi Marseille i serien. Man är fortfarande tre poäng upp till St Etienne på fjärdeplats och hela sju poäng upp till Lille som innehar den sista Champions League-platsen.