Mainz chockade Frankfurt

Eintracht Frankfurt åkte på säsongen fjärde förlust när man på tisdagskvällen tog sig an formstarka FSV Mainz hemma på Commerzbank Arena. Efter en rafflade inledning tog gästerna ledningen och skulle innan pausvilan utöka den till 0-2. Efter över 90 minuter spel stod bortalaget för en av säsongens starkaste insatser, när man hade besegrade Eintracht med 1-3.

Matchinledningen var jämn där hemmalaget var det aningen mer spelförande under de första tio minuterna. Succesivt arbetade sig gästerna från Mainz in sig i matchen och skulle också öppna målskyttet efter 17 spelade minuter.

Shawn Parker lyckades efter mycket slit ta sig förbi Carlos Zambrano på högerkanten, innan han hittade Andreas Ivanschitz med en perfekt passning som den sistnämnde sköt in vid den bortre stolpen.

Frankfurt hade kommit tillbaka förr under säsongen, men skapade inte många lägen alls mot Christian Wetklo och bortaförsvaret. Efter 42 minuters spel, var det istället hemmalaget som utökade ledningen när Euguen Polanski serverade Shawn Parker som distinkt satte tvåan bakom Kevin Trapp, hett uppvaktad av två rödsvart-klädda försvarare.

I den andra var det förvånansvärt lite Frankfurt-chanser mot det offensiva målet och i ett tidigt skede skulle gästerna i princip stänga matchen. Den gigantiske makedonske mittförsvararen, Nikolce Noveski, nådde högst på ett inlägg och nickade in 0-3 för gästerna bakom en helt chanslös och förtvivlad Kevin Trapp.

Det var inte Frankfurts dags på jobbet, men bara minuter senare skulle ett visst hopp tändas. Takashi Inuis inlägg gick mot den första stolpen, där gästernas ungrare, Ádám Szalai stod parkerad och på något märkligt sätt styrde in bollen i eget mål.

Frankfurt tände till en aning efter sin reducering och satsade offensivt direkt. Wetklo gjorde en stabil insats i bortamålet och spikade igen fullständigt, under den tunga hemmapressen som varade i den resterande halvtimmen. I den 88:e matchminuten visades dessutom Julian Baumgartlinger ut, men särskilt märkbart var det inte. Gästerna spelade av matchen och håll undan, när man efter 90 minuters spel stod som klarar segrare.

I och med dagens Mainz-seger, kliver man upp på sjundeplats, på samma poäng som Hannover och Hamburger SV. Frankfurt tappar ytterligare mark till toppen, när man trots dagens förlust blir kvar på fjärdeplatsen, men nu med tio poäng upp till ligaledande Bayern München.