Magnus Pehrsson inför Sundsvallsmatchen

Djurgården spelar en viktig bortamatch på måndagskvällen, när man besöker Sundsvall på Norrporten Arena. Huvudtränaren Magnus Pehrsson har intervjuats kort på Djurgårdens officiella hemsida inför matchen om läget i laget och om skadeläget som råder.

“En utmaning som vi förbereder oss för på bästa sätt, säger Pehrsson till klubbens officiella hemsidan angående matchen borta mot Sundsvall.

Stockholmsklubben är just nu obesegrat på de senaste tolv matcherna i Allsvenskan, men har samtidigt kryssat sig fram i matcherna en hel del i sommar. Magnus Pehrsson väljer dock att se det positiva i det hela, men lägger samtidigt ingen speciellt stor vikt i det.

“Det är klart att den vittnar om en stabilitet. Det finns naturligtvis en styrka i ett lag som inte förlorar, men sviten i sig är inget som jag funderar på inför matchen.”

Nyförvärvet från Holland, Erton Fejzullahu är tillgänglig för spel direkt och kan komma att debutera på måndagen. Pehrsson ser fram emot anfallarens debut för klubben.

“Det ska bli spännande. Jag tror och hoppas att han kan tillföra oss mycket i anfallsspelet direkt.”

Nu bekräftar samtidigt djurgårdstränaren att spelarduon Sebastian Rajalakso och Joel Riddez kommer att missa matchen. Båda spelarna hämmas av skador och spel är därmed också helt uteslutet.

“Han (Riddez) skadade ett knä på lördagens träning. Han läkarundersöks på måndag och spel mot Sundsvall är uteslutet.”

“Han (Rajalakso) är inte heller aktuell för spel. Under sitt första riktiga träningspass efter lårskadan fick han känning i höfttrakten. Vi får sikta på nästa match (Gefle borta på fredag) för hans del,” säger djurgårdstränaren till klubbens officiella hemsida.

Samtidigt är Kenneth Höie spelklar för Djurgården, vilket öppnar för ett målvaktsbyte i matchen. Dock är det ovisst om han får debutera direkt för klubben, och djurgårdstränaren har inte bestämt sig än.

“Vi får se på måndag vem som står.”

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply