Magnus Eriksson allt närmare Malmö FF?

Bröndby kan tvingas spara in pengar

Enligt uppgifter till danska BT vill danska Bröndy göra sig av med svensken som kom från den kinesiska ligan i somras, anledningen är att man vill spara pengar.

Magnus Eriksson ser allt mer ut att lämna Bröndby för spel på annat håll. Hans danska klubb sägs vilja spara pengar och efter endast sex månader hos den ligafemman kan han byta klubb, något som han indirekt bekräftar.

– Allt jag kan säga är att jag är kontrakterad med Bröndby och trivs bra, säger Eriksson till FotbollDirekt.se.

Svensken lämnade Malmö FF och valde att skriva på för Guizhou Renhe FC för drygt ett år sedan. Efter vårsäsongen valde Eriksson att riva kontraktet och i somras stod det klart att han kommit överens om ett fyraårskontrakt med Bröndby, men nu kan han vara på väg att flytta igen. Enligt BT kommer klubben försöka sälja Eriksson då han kommer att få en löneförhöjning inför nästa säsong, något som man nu vill undvika.

”Sen kan allt hända”

Spelaren ska enligt tidningen få en löneökning på 15 procent och nu vill klubben bli av med Eriksson som både kan spela som mittfältare och anfallare. Klubbens sportchef Troels Bech förnekar dock uppgifterna.

– Det är ingen seriös verksamhet som kommer kommentera en medarbetares löneförhållande. Vi är glada för att ha honom, han har precis kommit till klubben och bara spelat här i ett halvår. Det är vad jag har att säga, säger Bech till tidningen.

Spelaren själv är fåordig om situationen men säger att han ska fira jul i Sverige och efter det kan allt hända.

– Allt jag kan säga är att jag är kontrakterad med Bröndby och trivs bra, säger Eriksson till FD.

– Nu ska jag fira jul med min familj och vara hemma i mitt underbara Stockholm. Men sedan kan allt hända men i övrigt har jag inte så mycket mer att kommentera.

Uppgifterna i BT om att du kan vara på väg att säljas för att Bröndby vill spara pengar, vad kan du säga om det?

– Inga kommentarer.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply