Lyon tappade poäng mot bottenlaget

Tidigare idag spelade ligatvåan, Marseille, mot OGC Nice, i en match som skulle kunna avgöra Lyons öde. Efter ett oavgjort resultat där fick ligatrean, Lyon, möjligheten att, vid en seger, gå upp som etta av tabellen, när de gästade Sochaux – som i sin tur kämpar i bottenstriden.

Det såg länge ut att bli som så många förutspådde. Bortalaget tog ledningen efter 25 minuters spel, genom den franske mittfältaren, Maxime Gonalons, som därmed gjorde mål för andra helgen i rad. Spelarna gick därefter till halvtidsvila, när domaren för dagen, Antony Gautier, blåste av, med ett 1-0-resultat i Lyons favör.

Men ledningen var alltjämt knapp, och ju längre klockan tickade desto mer oroligt blev läget för Lyon, som jagade tre poäng. Bättre blev det inte i den 71:a minuten, då Sochaux fick in kvitteringsmålet. Det var lagets anfallare, Sloan Privat, som med sitt fjärde mål för säsongen jämnade ut siffrorna och även poängfördelningen.

För något mer mål blev det inte, och det var på ett skrällartat vis som det gästande topplaget fick lämna planen efter det som på förhand såg så lovande ut, men som slutade i ren besvikelse. Delad pott på Stade Bonal, där matchen mellan Lyon och Sochaux slutade 1-1.