Lyon med ena foten i kvartsfinal

Lyon hamnade i tidigt underläge hemma mot de tjeckiska mästarna Viktoria Plzeñ i den första av två Europa League-åttondelsfinaler. Jan Kovařík slog ett utmärkt inlägg som nådde fram till en helt omarkerad Tomáš Hořava, som knappt kunde tro sina ögon när han nickade in bollen bakom Anthony Lopes. Då hade det bara gått två minuter av matchen.

Men den anrika franska klubben skulle snart vända på matchen med hjälp av en viss Steed Malbranque, 34-åringen som spelade tio säsonger i Premier League. Den erfarne mittfältaren slog först hörnan som Gueïda Fofana styrde in i mål med knät efter tolv minuter. Sedan stod gästerna emot bra och höll resultatet vid 1-1 in till halvtidsvilan.

I andra halvlek la hemmalget i en växel till och då orkade inte Plzeñ stå emot längre. Först serverade Malbranque en passning till Alexandre Lacazette som fransmannen utnyttjade på bästa sätt genom ett lågt skott som Petr Bolek inte hann ner på i den 53:e minuten.

Åtta minuter senare utökade Lyon ledningen till 3-1 när Arnold Mvuemba fick bollen av Malbranque, tog ner den på bröstet och dundrade in den i nät. Fofana gjorde sedan sitt andra mål i matchen och fastställde slutresultatet till 4-1 efter ett snyggt anfall med tjugo minuter kvar att spela.

Lyon står nu med ena foten i kvartsfinal av Europa League medan Viktoria Plzeñ har en väldigt brant uppförsbacke att klättra uppför om de vill gå vidare.