Lothar Matthäus: “Bayern kan lätt betala Upamecanos utköpsklausul”

Lothar Matthäus: "Bayern kan lätt betala Upamecanos utköpsklausul"

Flera storklubbar är på jakt efter Dayot Upamecano. Nu säger legendaren Lothar Matthäus att Bayern München inte har problem att betala spelarens utköpsklausul.

Dayot Upamecano, 22, har en utköpsklausul på cirka 50 miljoner euro. en prislapp som legendaren Lothar Matthäus menar att Bayern München inte har några problem att betala. Han säger att han ser Upamecano som en ersättare till Jerome Boateng som kopplats ihop med en flytt till Premier League.

– Jerome är benägen att skadas och har nått en viss ålder vid 32. De senaste åren har han ofta tvingats ta kritik, inklusive från mig, och det var motiverat. Men han uppförde sig alltid professionellt och har haft en fantastisk comeback under Hansi Flick. En sak är tydlig, om David Alaba skulle lämna tillsammans med Boateng, kommer Bayern behöva en ersättare, säger han till AZ.

– Det finns naturligtvis några interna lösningar: Lucas Hernandez, Niklas Süle, Benjamin Pavard och den unge Tanguy Nianzou. Enligt vad jag hör måste Nianzou vara en riktigt, riktigt stor talang. Trots det behövs förstärkning utifrån. Leipzigs Dayot Upamecano skulle verkligen vara en spelare som passar mycket bra vad gäller kvalitet. Han har en utköpsklausul som gör det möjligt för honom att flytta för 50 miljoner euro. Det skulle vara lätt (att betala) för Bayern.

SE ÄVEN: AC Milan favoriter att värva Dominik Szoboszlai nästa sommar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply