Liverpool upp i serieledning efter storseger

Matchen började på bästa möjliga vis för Liverpool då de redan efter två minuter ledde med 1-0. Glen Johnson stod för ett inspel som Spursbacken Younès Kaboul oturligt nog styrde in i eget mål.

Tottenham fortsatte att drabbas av motgångar när den andre mittbacken, Jan Vertonghen, var tvungen att avbryta matchen. Belgaren ersattes av Michael Dawson, som efter bara någon minut på plan frispelade Luis Suarez – vilket innebär 2-0 med tanke på med uruguayanens målform.

Andra halvlek tog vid där den första slutade och Liverpool utökade ledningen genom Philippe Coutinho. Spiken i kistan kom i den 75:e minuten när Jordan Henderson drog in en frispark.

De båda mötena lagen emellan slutade sammanlagt 9-0 till Liverpool. Brendan Rodgers mannar fortsätter att imponera och visar tydligt att anfall är bästa försvar. Klubben leder nu Premier League på 71 poäng, två stycken mer är tvåan Chelsea.