Liverpool intresserade av City-försvararen

Micah Richards ser ut att komma allt längre ifrån en startelva i Manchester City för varje månad som går. Under den gångna säsongen fick högerbacken endast starta två Premier League-matcher och efter att klubben under sommaren även värvat Bacary Sagna så har Richards både Zabaleta och Sagna före sig i rangordningen.

Nu ser 26-årige Richards, som har ett år kvar på sitt kontrakt, ut att lämna de engelska mästarna och efter att tidigare ha ryktats till klubbar som Inter, Galatasaray och Newcastle så är det nu Liverpool som verkar ha övertaget i jakten på engelsmannen. Brendan Rogers vet att han måste förstärka laget inför det kommande Champions League-spelet och något som speciellt ska ha lockat med Richards ska vara att han kan spela både som högerback och mittback.

Micah Richards, som är en Manchester City-produkt, blev det engelska landslagets yngsta försvarare när han debuterade som 18-åring mot Holland 2006. Det är inget tvivel om att 26-åringen har erfarenhet då han även hunnit med hela 180 Premier League-matcher under sina år i Manchester. Sedan Manuel Pellegrini tog över klubben så har det däremot blivit allt mindre speltid och under den gångna säsongen blev det som sagt endast två Premier League-framträdanden, och dessa under hösten.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply