Liverpool ger sig in i jakten på Leon Goretzka

Liverpool ger sig in i jakten på Leon Goretzka

Liverpool jagar en av Europas hetaste talanger

Leon Goretzka är en jagad man. Nu ger sig Liverpool in i jakten på den tyska talangen, enligt Daily Mirror.

Leon Goretzka har imponerat för Schalke under en lång tid. Det har gjort så att flera av Europas storklubbar vill köpa 22-åringen. I somras ryktades det om att talangen var klar för Bayern München. Även InterArsenal och Tottenham har sagts vara intresserade av mittfältaren. Nu ger sig en till engelsk klubb in i jakten på spelaren. Liverpool vill värva Goretzka i januari, skriver Daily Mirror.

Tyskens kontrakt med Schalke går ut under 2018. Det har gjort så att Liverpool ser sin chans att locka till sig spelaren. Under det kommande transferfönstret i vinter kommer Premier League-klubben att försöka övertala tyskarna att sälja Goretzka.

Liverpool ger sig in i jakten på Leon Goretzka

Sedan 2013

Om Goretzka väljer att lämna Schalke blir det slutet på en period i över fyra år i föreningen. Han skrev på för Bundesliga-laget i juni 2013. Då lämnade spelaren Vfl Bochum för att flytta till Gelsenkirchen. Under sin tid i Schalke har mittfältaren utvecklats till en klasspelare. Nu kan det vara på väg att leda till en flytt till England.

På grund av sina insatser i Schalke så har Goretzka även blivit uttagen till det tyska landslaget. Bland annat så representerade han nationen i Confederations Cup 2017. Där gjorde 22-åringen sitt första landslagsmål och Tyskland vann turneringen.

Fler nyheter om Liverpool

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365