Liverpool fortsatte segertåget mot Southampton

Southampton tog emot formstarka Liverpool under lördagskvällen och man visade upp en stark offensiv, framför allt under första halvleken.

Men den första kvarten var jämn och Luis Suarez kunde utnyttja lite oturliga studsar i Saints-försvaret och sätta dit 0-1 på en touch efter en kvart.

Sedan var det Southampton för hela slanten och man radade upp chanser, främst enom Adam Lallana som verkligen var ett hot mot Liverpools backlinje, men inget mål gjordes under första halvleken.

Även om pressen avtog i den andra halvleken styrde hemmalaget fortfarande spelet, äen om Liverpool stack upp och hittade farliga lägen och kombinationer.

Direkt efter en Southampton-press kontrade Liverpool in 0-2 och det var nyinbytta Raheem Sterling som avslutade på pass från Suarez.

Southampton lyckades inte sätta en reducering och istället kunde Steven Gerrard sätta 0-3 på straff efter att Luis Suarez bliviit fälld på den femte övertidsminuten.

Därmed går Liverpool upp på en andra plats och med samma poäng som Arsenal men med en betydligt bättre målskillnad.

Southampton ligger stabilt på en nionde plats i tabellen men åtta poäng ner till West Ham på tionde platsen.