LISTA: Tio udda klubbmärken

 Vilka 10 klubbmärken är bland de underligaste i världen?

Klubbmärken inom fotboll i både Europa och resten av världen givet. Varenda liten fotbollsklubb i världen har en egen unik logga och klubbmärke som utgör en symbol för klubben. Arsenal har sin kanon på klubbmärket, Manchester United har sina djävular, Real Madrid har sin kungakrona och FC Köln har sin get. Alla är klubbmärken är unika och det finns ofta en rik historia bakom varför klubbmärket ser ut som det gör och oftast har det något att göra med klubbens bakgrund.

Det är fascinerande hur bra fantasin kan vara hos vissa och hur dålig den också kan vara. Eller hur fel det kan bli trots att tanken är god. Vissa klubbar har förmågan till att utmärka sig, oavsett om det är positivt eller negativt, genom sitt klubbmärke. Vi tänkte ta en titt på 10 av de underligaste klubbmärkena i världen.

Världens 10 konstigaste klubbmärken

Vi på Silly Season Sverige har tagit fram 10 klubbmärken från runt om i världen utan någon särskild inbördes ordning. Helt enkelt 10 av de underligaste klubbemblemen vi har grävt fram från runt om i världen. Några av märkena är välkända, medan vissa har man aldrig sett tidigare i sitt liv. En sak har de dock gemensamt: alla är eller har varit en klubbs officiella emblem.

Nu tar vi en titt på 10 av fotbollsvärldens mest udda fotbollsmärken. Vilken är din favorit?

10. BK Häcken, Sverige

LISTA- Tio udda klubbmärken

För oss svenskar är BK Häcken en skrattvänlig historia, både via namnet och via märket. Det är två bollar som tillsammans ser ut som en bakdel av en människa – samtidigt är klubbens namn just ett smeknamn av en bakdel. Sannerligen ett hysteriskt sammanträffande.

9. Bangkok Glass, Thailand

Tio udda klubbmärken - Bangkok Glass

Mittenlaget Thailand Glass från Thailands egna professionella fotbollsliga har minst sagt ett udda klubbmärke. Med en kanin ritad i någon form av hentai-stil så kan man lugnt sagt kalla det ett konstigt val av symbol för klubben.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply