LISTA: Tio spelare som slutade för tidigt med fotbollen

TOPP 10: Spelare som slutade med fotbollen för tidigt

Spelare som slutade för tidigt med fotbollen? Har du någon gång haft en spelare du alltid gillat lite extra? En stjärna som varit med på listan över världens bästa fotbollsspelare? Eller kanske en spelare som du tyckt väldigt mycket om även om han inte varit bland de bästa. En av de värsta känslorna som fotbollssupporter är när ens favoritspelare flyttar från ens favoritlag och går till den största rivalen eller när ens idol lägger skorna på hyllan. Alla fotbollsspelare lägger av med sporten någon gång, men det finns även de som slutade med fotbollen alldeles för tidigt. Spelare som kunde blivit mycket bättre om de fortsatt några år till eller spelare som var på toppen och man gärna ville se hur länge som helst.

Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista med tio spelare som la skorna på hyllan alldeles för tidigt. På listan finns flera storstjärnor som många egentligen inte vill skulle ha slutat så pass tidigt.

LISTA: Spelare som slutade för tidigt med fotbollen

Spelare som slutade för tidigt med fotbollen? Tidigare har vi på Silly Season Sverige publicerat flertalet listor som blivit uppskattade av våra läsare. Listor som handlat om allt möjligt inom fotbollsvärlden. Nedan finner ni ett axplock av våra bästa listor på siten, ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom listan med tio spelare som slutade för tidigt med fotbollen.

10. Frank Rijkaard

LISTA Tio spelare som slutade för tidigt med fotbollen

foto: bildbyrån

Frank Rijkaard är den första spelaren på vår lista. Holländaren är en av de bästa spelarna som kommit upp från Ajaxs ungdomsakademi. Vid två tillfällen blev han nominerad till Ballon d’Or men kom trea vid båda gångerna.

Vid 33 års ålder slutade han med fotboll. Det har dock blivit en tränarkarriär efter han la skorna på hyllan. Bland annat var han tränare för FC Barcelona.

9. Didier Deschamps

Han är numera Frankrikes förbundskapten men en gång i tiden var han en storspelare. Didier Deschamps vann flertalet titlar i både Frankrike och Italien där det bland annat blev två Champions League-titlar och en FA Cup-titel. Fransmannen la av med fotbollen vid 32 års ålder men såg ut att kunna fortsätta i några år till.

2018 tog han Frankrike till VM-guld. Om han inte var älskade av hela nationen innan blev han det då. Det fanns dock kritik riktad mot honom. Detta för att han valde att utesluta Karim Benzema från VM-truppen.

8. Espen Baarsen

Målvakter är vanligtvis de spelare som har den längsta karriären bland fotbollsspelare. Espen Baarsen föddes i USA av norska föräldrar och flyttade tidigt till London för spel i Tottenham Hotspur. och därefter vidare till Watford och Everton. Han avslutade sin karriär vid endast 25 års ålder.

Många Spursfans hade gärna sett Baarsen fortsätta minst tio år till. Målvakter brukar kunna spela längre än utespelare. Så var det dock inte i detta fall.

7. Carlos Roa

En annan målvakt som är med på listan är Carlos Boa. Han var en framträdande spelare i det argentinska landslaget och vann även priset som den bästa målvakten i spanska ligan. Han la handskarna på hyllan vid endast 30 års ålder.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply