LISTA: Tio spelare som slagit igenom denna säsong

LISTA: Tio spelare som slagit igenom denna säsong

Tio utropstecken säsongen 2015/2016

Spelare som slagit igenom under denna säsong? Under säsongen så har det dykt upp flera spelare som har lyckats sticka ut väldigt mycket och skapat sig ett namn. Det är spelare som de flesta knappt visste något om under den förra säsongen, men som numera är kända över stora delar av fotbollsvärlden. Det största exemplet är Jamie Vardy som slagit igenom stort i sitt lag Leicester City som för tillfället toppar Premier League. Nu är engelsmannen ett av de hetaste namnen i fotbollseuropa och jagas av de största klubbarna, bland annat Real Madrid och FC Barcelona.

Vi på Silly Season Sverige har nu gjort en lista med spelare som gjort en kometsäsong. Spelare som i början av augusti knappt kändes igen av någon men nu har gjort sig ett namn på fotbollsplanen och jagas av många klubbar.

Tio spelare som gjort succé säsongen 2015/2016

Silly Season Sverige har skapat många listor som uppskattats av våra läsare. Listorna har handlat om allt från Real Madrids lönelista 2016 och världens snabbaste fotbollsspelare till världens rikaste fotbollsspelare samt tio anledningar att älska John Guidetti.

Spelar du FIFA 16? Då ska du inte missa våra FIFA-listor som du kan ha nytta av när du spelar FIFA Ultimate Team. Här går vi igenom bland annat de bästa spelarna på FIFA 16, de bästa målskyttarna på FIFA 16 och de bästa dribblarna på FIFA 16 samt spelarna med bäst finter på FIFA 16. Ta gärna en titt på några listorna efter att vi gått igenom tio spelare som slagit igenom i fotbollseuropa 2015/2016.

10. Hatem Ben Arfa (OGC Nice)

Ben Arfa var inte riktigt okänd sen tidigare efter sina fem år i Newcastle United. 2010 skrev han för St James’ Park-klubben och var då en av Frankrikes största talanger. En skada satte dock stopp för honom under flertalet månader samtidigt som klubben genomgick flera tränarbyten.

Med 28 år har han tillslut blommat ut och gör det väldigt bra i Ligue 1 i OGC Nice där han gjort flera otroliga mål.

9. Anthony Martial (Manchester United)

Anthony Martial kom från AS Monaco på transferfönstrets sista dag i somras för en summa på hela 80 miljoner euro. En otroligt hög summa för en spelare på endast 19 år. Övergången var inte heller på Louis van Gaals önskelista och den holländske tränaren ansåg att det var en absurd affär.

Under de senaste månaderna har tränarens åsikt om spelaren dock ändrats och fransmannen börjar växa till att bli en odiskutabel startspelare.

8. Lucas Pérez (Deportivo de la Coruña)

Spelaren från Galicien har blommat ut denna säsong och är en av de största överraskningarna i årets Liga BBVA. Denna säsong har det hittills blivit 14 mål och ligger på sjätte plats i skytteligatabellen. Han är även den näst bäste spanska målskytten i den spanska högstaligan.

7. Douglas Costa (Bayern de München)

När Bayern München köpte Douglas Costa i somras för 30 miljoner euro var det nog ingen som trodde att brasilianaren skulle hålla en så pass hög nivå. Priset anses numera vara lågt för spelaren som visat prov på kvalité och alltid bjuder på det där lilla extra när han är på planen.

6. Borja Bastón (Eibar)

Borja Bastón är utlånad från Atlético Madrid till Eibar och har denna säsong verkligen blommat ut. Med 23 år har spelaren gjort 15 mål denna säsong och är den bästa spanska målskytten i La Liga. Målet i spelaren över gjorde han i lagets första match detta år.

5. Sergi Roberto (FC Barcelona)

Sergi Robertos framtid diskuterades ganska mycket då han inte fick någon riktig plats på mittfältet. Då valde Luis Enrique att sätta ner honom på högerbacksplatsen där han verkligen fått visa vad han går för. Spanjoren har spelat på nästan alla positioner i laget men har tillslut hittat var han hör hemma.

4. Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund)

Anfallaren Pierre Emerick Aubameyang från Gabon fick ansvaret att ta över Borussia Dortmunds anfall när Robert Lewandowski lämnade för spel i Bayern München. Denna säsong har han redan hunnit göra över 20 mål och leder därmed skytteligan, detta före polacken. Hans snabbhet, huvudspel och djupledsspel har varit fundamentalt för laget denna säsong och nu står flera storklubbar och knackar på dörren för att värva honom.

3. Riyad Mahrez (Leicester City)

Leicester City kommer ha det väldigt svårt att hålla kvar sin algeriske spelare Riyad Mahrez de kommande säsongerna. Spelaren är en av de största sensationerna i Europa och har blivit en av ledarna i det Leicester som för tillfället leder Premier League.

För tillfället har spelaren gjort 14 mål där många av de varit otroligt snygga, bland annat det mot Manchester City som han gjorde för någon vecka sen.

2. Paulo Dybala (Juventus)

Många säger att argentinaren kommer att vinna Ballon d’Or i framtiden, efter att Leo Messi lagt skorna på hyllan. 22-åringen köptes i somras av Juventus från Palermo och nu vill andra storklubbar betala upp emot 80 miljoner euro för att köpa loss honom. Han ligger två i Serie As skytteliga bakom Gonzalo Higuaín men kan förutom att göra mål även bidra med mycket i spelet.

1. Jamie Vardy (Leicester City)

Den engelske anfallaren spelade för tre år sen i den engelska femtedivisionen men är nu skytteligaledare i Premier League samtidigt som hans lag ligger på första plats i tabellen. Vardy har bevisat att han är en riktig ”killer” och slutar aldrig att näta. Mot Liverpool stod han troligen för årets snyggaste mål som säkerligen fått toppklubbarna att vilja hosta upp vad som krävs för spelaren. För drygt en vecka sen stod det klart att Jamie Vardy skriver nytt kontrakt med Leicester City.

 

Se fler listor på Silly Season Sverige

LISTA: Premier Leagues fem mest hatade personer

LISTA: Tio spelarförsäljningar som ångras

LISTA: Tio snabbaste spelarna i Premier League

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply