LISTA: Tio saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang

3. Saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang – Bäst i Afrika

2017 blev han utnämnd till “African footballer of the year” – bäste fotbollsspelaren i Afrika efter sina individuella framgångar i Dortmund och Gabon. Andra namn som finns med är bland annat Mohamed Salah och Thomas Partey. Han har varit med på podiet vid fyra tillfällen, detta mellan 2014 och 2018. Numera har konkurrensen dock blivit hårdare samtidigt som anfallaren gått upp och ner i sina prestationer både i Arsenal och i landslaget.

2. Vänskapen med Marco Reus

Hans vänskap med Marco Reus har verkligen vuxit sig stark under deras gemensamma tid i Borussia Dortmund. Radarparet kallades “Reubameyang” för många. Numera spelar de dock inte tillsammans då Auba valde att lämna för spel i Arsenal. Marco Reus stannade istället i den gulsvarta klubben.

1. Gör sin bit för välgörenhet

Precis som många andra fotbollsspelare är “Auba” aktiv inom välgörenhet. För ett tag sedan ställde han upp i en match mellan Saint-Etiennes tidigare och nuvarande stjärnor och Ronaldo-Zidane XI. Borussia Dortmund-spelaren tog inte matchen på något enkelt sätt utan hoppade in i den 63:e minuten och stod för ett hattrick.

Detta var alltså vår lista med saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang. Ta gärna en titt på några flera av listorna som finns på listen. Vill du se någon lista som vi inte har? hör gärna av dig till oss!

Fler listor på Silly Season Sverige

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply