LISTA: Tio saker du inte visste om Pierre-Emerick Aubameyang

6. Spektakulära målfiranden

Aubameyang har fått mycket uppmärksamhet för sina spektakulära målfiranden. Kreativiteten har flödat, där både Batman– och Spiderman-masker har prytt anfallaren. Oftast gör han en volt efter hans mål, som nu riskerar att förbjudas på grund av den höga skaderisken.

5. Fotboll i blodet

Fotbollen har verkligen gått i arv hos familjen Aubameyang. Hans far är en gammal landslagsman för Gabon och har dessutom spelat för ett antal topplag i Frankrike. Hans bröder Willy och Catalina är också oerhört talangfulla inom fotbollen. Det är dock Pierre-Emerick som är den bästa av syskonen i familjen.

4. Före detta Milanspelare

Vad många inte vet är att Aubameyangs proffskarriär började i AC Milan. Anfallaren hade det därmed svårt att ta utmana om en plats och lånades därför ut till flera franska klubbar innan han köptes av Saint-Etienne år 2012. Hans bröder har också spelat i Milan tidigare.

Vid flera tillfällen har Milan försökt hämta tillbaka spelaren. Inte minst under 2017 och 2019 då de svartröda ville storsatsa och ta sig tillbaka till Champions League.

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply