LISTA: Tio klara övergångar – 20-26 juli

Tio stjärnor som fått ny klubb förra veckan

Transferfönstret är i full gång och vissa profiler har redan packat sina väskor och lämnat sin gamla tillvaro för nya äventyr borta vid horisonten. Exempel på klara övergångar hittar vi i Steven Gerrard som lämnat Liverpool för spel med LA Galaxy, Xavi som packat sina väskor och flyttat från Barcelona till Qatar samt den lovande holländske skyttekungen i PSV Eindhoven, Memphis Depay som skrivit på för Manchester United.

Vi på Silly Season Sverige tänkte nu, vecka för vecka, välja ut tio intressanta övergångar som inträffat inom fotbollens värld under en sjudagarsperiod.

Här nedan följer de tidigare upplagorna av serien.

Ifall du vill se alla klara övergångar så ska du ta en på vår avdelning för klara övergångar. Eller varför inte ta en titt på SillyBladet som är vår kommande satsning där vi kommer att sammanställa alla officiella övergångar.

Klara övergångar i sommarens transferfönster – 20-26 juli 2015

Detta är den sjunde upplagan av den här list-serien som, vecka efter vecka, kommer att redovisa de tio mest intressanta övergångarna sett ur våra ögon. Och tycker ni annorlunda? Kommentera!

Fotnot: Noterbart är att dessa är klara mellan 20-26:e juli. Övergångar som offentliggjorts den före eller efter den tidsperioden tar därför inte del av den här listans urval. Gällande Arturo Vidal till Bayern München så blev den övergången helt klar först den 28/7 och var därför inte heller aktuell för denna upplaga.


Christian Benteke, Aston Villa -> Liverpool

Den första av tio spelare som tar plats på den här listan är också förmodligen den största värvningen som blev helt klar förra veckan. Den belgiske landslagsstjärnan Christian Benteke har efter succéåren i Premier League-klubben Aston Villa, blivit ett hett eftertraktat namn på marknaden för de andra brittiska storklubbarna. Men bland annat Manchester United har nu fått se sig slagna i striden då han förra veckan skrev på för spel med Liverpool.

Den 24-årige anfallaren kostade totalt 32.5 miljoner pund att köpa loss för The Reds, som betalat 16 miljoner pund direkt och resterande under spelarens femåriga kontraktstid på Anfield.
– Jag är väldigt glad över att vara en del av Liverpool-familjen och jag kommer att göra allting för att göra dem glada och arbeta hårt för dem och mina lagkamrater, sa spelaren bland annat när han signerat kontraktet.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply