LISTA: Tio klara övergångar – 13-19 juli

Tio stjärnor som fått ny klubb förra veckan

Transferfönstret är i full gång och vissa profiler har redan packat sina väskor och lämnat sin gamla tillvaro för nya äventyr borta vid horisonten. Exempel på klara övergångar hittar vi i Steven Gerrard som lämnat Liverpool för spel med LA Galaxy, Xavi som packat sina väskor och flyttat från Barcelona till Qatar samt den lovande holländske skyttekungen i PSV Eindhoven, Memphis Depay som skrivit på för Manchester United.

Vi på Silly Season Sverige tänkte nu, vecka för vecka, välja ut tio intressanta övergångar som inträffat inom fotbollens värld under en sjudagarsperiod.

Här nedan följer de tidigare upplagorna av serien.

Ifall du vill se alla klara övergångar så ska du ta en på vår avdelning för klara övergångar. Eller varför inte ta en titt på SillyBladet som är vår kommande satsning där vi kommer att sammanställa alla officiella övergångar.

Klara övergångar i sommarens transferfönster– 13-19 juli 2015

Detta är den sjätte upplagan av den här list-serien som, vecka efter vecka, kommer att redovisa de tio mest intressanta övergångarna sett ur våra ögon. Och tycker ni annorlunda? Kommentera!

Fotnot: Noterbart är att dessa är klara mellan 13-19:e juli. Övergångar som offentliggjorts den före eller efter den tidsperioden tar därför inte del av den här listans urval.


Albin Ekdal, Cagliari -> Hamburg

Den svenske landslagsmittfältaren Albin Ekdal var en spelare som vi alla räknade med skulle byta klubb i sommar, med tanke på att den italienska klubben Cagliari blev degraderade till Serie A. Ett tag var det upp till 16 olika klubbar som följde den gamle Brommapojkarna-spelaren, men i slutändan blev det Bundesliga för liraren.

Hamburg vann kampen om Albin Ekdal och skrev ett kontrakt med 25-åringen till sommaren 2019. Enligt spelarens agent kommer han dessutom bli den bäst betalde spelaren i klubben som med minsta möjliga marginal klarade sig kvar i högstadivisionen.
– Jag är väldigt glad att det är klart. Jag ser fram emot att börja träna med mina nya lagkamrater och prova på att spela i Bundesliga. Jag är stolt över att få chansen i en av Tysklands största klubbar och jag ser fram emot att sätta igång för att hitta formen så snabbt som möjligt, sa svensken enligt klubbens hemsida.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply