LISTA: Spelarna som borde ha fått i pension mycket tidigare

Tio fotbollsspelare som behöver lägga skorna på hyllan

Vi kan alla förstå hur svårt det måste vara. Efter att ha tillbringat ett helt liv med att spela denna vackra, roliga sport och ha utformat sig en karriär och ett yrkesliv där allting har snurrat kring denna boll. Mat, familj, semester, allting har behövt planeras efter ligamatcher, cupmatcher och så vidare. Bra stunder, dåliga stunder, i grunden handlar allting bara om fotbollsspelandet. Att då behöva komma till det beslutet, att lägga av med det roligaste man vet, det som betalar allting och framförallt det som tar upp större delen av ens tid, det måste vara ett av de svåraste besluten att behöva ta.

Tio spelare som behöver sluta med fotbollen

En dag kommer den dagen komma för alla fotbollsspelare. När man inser att åldern börjar ta ut sin rätt och kroppen inte hänger med på samma sätt. Då kan det vara bättre, för sin egna skull, att ta det där tunga beslutet och acceptera faktum. Men innan vi går in på vilka spelare som borde fatta detta tuffa beslut vill vi på Silly Season Sverige tipsa om några av våra andra listor, exempelvis toppspelare som lämnades utanför landslaget, filosofer inom toppfotbollen och de lyckligaste ögonblick i Cristiano Ronaldos karriär som en kan bläddra igenom efter att vi har tittat på tio fotbollsspelare som behöver gå i pension.

10. Frank Lampard

En riktigt förtrollande mittfältare att beakta när Super Frank sätter fart, men åldern har så långsamt tagit ut sin rätt och det bästa vore att tacka för sig. I MLS representerar Lampard New York City FC där deras lag nyligen åkte på en pinsam 7-0 förlust mot rivalerna New Yor Red Bulls, vilket pekar lite på nedgångheten Lampard har drabbats av.

9. Steven Gerrard

Också en otroligt duktig och passionerad mittfältare för Liverpool under alla sina år, numera även han aktiv i MLS men för LA Galaxy. Gerrard har, dessvärre, passerat sitt bäst-före datum på fotbollsplanen och borde se över planer för att återvända till Melwood och satsa på en tränarkarriär under Jürgen Klopp istället.

8. Luis Fabiano

Var en gång en av de mest eftertraktade fotbollsspelarna men spelar numera för en kinesisk klubb i andradivisionen vid 35 års ålder. Det är en okej liga och fotbollen i Asien ökar i popularitet men Fabiano har likt många andra på denna listan reducerat sig till att enbart hämta ut en lönecheck varje vecka och vara okej med det. Med lite eld i baken skulle han fortfarande kunna göra någonting på en europeisk fotbollsplan.

7. Radamel Falcao

Är inte den spelare han en gång var, en nedgång som har varit hjärtekrossande att se. Från att ha terroriserat några av de bästa försvaren i Europa har han gått till att vara ingenting, då inga stora klubbar vill ha honom efter en serie av skador har hållt honom borta.

6. Emile Heskey

Släpptes nyligen från Bolton Wanderers och håller utkik efter en ny klubb. Många är förvånade över att höra att denne mannen fortfarande är aktiv. Den före detta engelske landslagsmannen är fortfarande fit och håller igång med diverse legendturneringar, men är klubblös vid 38 års ålder.

5. Alex Manninger

Arsenalfans kommer förmodligen komma ihåg Manniner som den målvakt som lyckades hålla sex stycken nollor i Premier League säsongen 1997/98 trots att han enbart gjorde sju matcher, och tack vare hans insatser kunde Arsenal tillslut höja trofén. Nuförtiden håller den 38årige målvakten hus i Augsburg.

4. Ronaldinho

En gång i tiden en av de bästa fotbollsspelarna i världen, var Ronaldinho med och vann ungefär allt som gick att vinna. Nuförtiden är den gamle Ballon d’Or-vinnaren enbart en skugga av sitt forna jag. De senaste åren har brasilianaren hoppat från klubb till klubb och har inte lyckats med att hålla samma höga standard som en gång i tiden.

3. Mark Schwarzer

Den australienske målvakten Schwarzer lyckades med att vinna Premier League med både Chelsea och Leicester City från 2014 till 2016 utan att han fick spela en enda minut av någon av lagens kampanjer. Med tanke på hur extremt lite speltid målvakten fått är det kanske bättre att bara sluta.

2. Ze Roberto

Den berömde brasilianaren är ett bevis på vart hård arbete och engagemang kan leda en. Roberto har lyckats med att aktivt spela upp till 41 års ålder, och med sin 42:a födelsedag nu i julu är det mycket troligt att han kör tills dess. Han representerar Palmeiras och är fortfarande en nyckelspelare för sitt lag, men har annonserat att det efter denna säsongen får vara bra, då kroppen säger emot.

1.Roberto Acuna

Vid 44 års ålder sparkar Acuna fortfarande på en boll som ett jobb. Den paraguayanske mittfältaren spelar med Rubio Nu i hemlandet men det är en stor skillnad på nivåer mellan Paraguays liga och La Liga där Acuna en gång tjänade sitt rykte och med tanke på minskningen i minuter mittfältaren får spela kanske borde tas som en hint.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply