LISTA: Sommarens fem dyraste anfallare hittills

Dyraste anfallarna som kostat mest innan 12:e augusti

Vem har den dyraste mittfältaren i fotboll varit hittills under detta transferfönster? Med drygt en månad kvar av sommarens stora transfercirkus kan vi nu titta bakåt på två händelserika månader på transfermarknaden. Rykten har florerat om allt från Zlatan Ibrahimovic till Gareth Bale och både väntade och mer oväntade övergångar har inträffat sedan transferfönstret slog upp sina portar.

Vi på Silly Season Sverige tänkte nu, efter att vi tidigare kollat till backlinjen och mittfältet nu ta en titt centralt. Med inriktning på kostnad,kommer vi nu visa er vilka fem spelare som kostat allra mest att köpa in till mittfältet. Vi hittar spelare som skrivit på för klubbar i både Premier League, Bundesliga, Serie A och La Liga på denna listan.

Innan transferfönstret slog upp sina portar upprättade vi några listor med backarna med det högst marknadspriset. Se bland annat mittbackarna med världens högsta marknadsprishögerbackarna med världens högsta marknadspris och vänsterbackarna med världens högsta marknadspris.

Detta genomförde vi även på mittfältspositionerna, det vill säga offensiva mittfältarna med högst marknadspris, defensiva mittfältarna med högst marknadspris och centrala mittfältarna med högst marknadspris. Ta gärna en titt på listorna för att se ifall någon av dessa spelare blivit värvade och ifall priset blev i paritet med det förutspådda marknadsvärdet.

Samtliga siffror är tagna från den ansedda statistiska sidan Transfermarkt.de och övergångssummorna anges i valutan pund.


5. Carlos Bacca, Milan(från Sevilla)

21 miljoner pund

Carlos Bacca, Milan

Den i skrivande stund femte dyraste anfallaren, tillsammans med Bayern Münchens värvning av Douglas Costa från Shakhtar Donetsk samt Valencias köp av Rodrigo från Benfica, är den colombianske anfallsstjärnan Carlos Bacca. Den landslagsspelande anfallaren fick efter flera starka säsonger med den spanska storklubben Sevilla, vilket bland annat resulterade i två raka Europa League-titlar, den här sommaren lämna klubben för spel i italienska storklubben Milan.

Prislappen landade på 21 miljoner pund och stjärnan kommer nu tillsammans med tidigare Shakhtar Donetsk-anfallaren Luiz Adriano, få stort förtroende säsongen 2015/2016 på San Siro.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply