LISTA: Skytteligan i U21-EM

LISTA: De sex bästa målgörarna i U21-EM i Tjeckien

Något av det viktigaste att ha i ett vinnande lag är en bra målgörare. I förra Europamästerskapet för U21-spelare som spelades 2013 vann Álvaro Morata priset som bäste målgörare efter att ha stått för fyra mål. Detta var Spaniens fjärde U21-EM guld i historien. Spanien vann även turneringen och då var det Ádrian López som vann skytteligan med fem fullträffar.  Spelaren gick efter turneringen till Atlético Madrid där han säsongen 2011/2012 tillsammans med Radamel Falcao tog laget till sin andra Europa League-final på två år. Många världsklasspelare har deltagit i turneringen och många av de som gör bra ifrån sig i U21-EM brukar även vara de som man senare ser på den stora scenen.

Skytteligan i U21-EM 2015

Tidigare har vi skapat listor om U21-EM 2015 som rör bland annat Efter bragden – U21-guldhjältarna betygsätts, U21-EMs bästa startelva, Bästa spelarna i U21-EM 2015, U21-EM-landslagens mest värdefulla spelare. Nu har vi på Silly Season Sverige satt ihop en lista med de spelare som gjorde flest mål i turneringen där Sverige tillslut vann guld för första gången sen den bildades, häng med!

6) João Mário – 2 mål (Portugal)

João Mário och Christian Guenter. Foto: Bildbyrån

Portugisen João Mário stod under 2015 års U21-turnering för två mål på fem matcher. Mittfältaren som till vardags spelar i Sporting Lissabon tog sig tillsammans med sina lagkamrater till finalen i turneringen efter att ha visat upp väldigt bra individuella kvalitéer. Dock räckte det inte hela vägen då man åkte ut på straffar mot Sverige som vann turneringen för första gången i historien.

Sidor: 1 2 3 4 5 6

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply