LISTA: Sju anledningar till att Portugal vann EM 2016

LISTA: Sju anledningar till att Portugal vann EM 2016

Portugal EM-vinnare 2016!

Vem vann fotbolls-EM 2016? Svaret på frågan är Portugal som blev mästare i turneringen för första gången någonsin. Trots att lagets superstjärna Cristiano Ronaldo tvingades lämna planen i mitten av den första halvleken lyckades Fernando Santos lag slå värdnationen och storfavoriten Portugal som avgjorde i den andra förlängningskvarten genom Éder. Frankrike med flera stjärnor i laget lyckades aldrig komma tillbaka då Portugal stod emot bra under de resterande minuterna och tillslut kunde Portugal med Cristiano Ronaldo i spetsen lyfta pokalen på Stade de France framför över de 80.000 åskådare som var på plats i Saint-Denis den kvällen.

Det var Frankrike som hade övertaget under stora delar av matchen men Les Bleus lyckades aldrig skapa något riktigt farligt förutom Antoine Griezmanns ribbnick vilket gjorde att matchen gick till förlängning.

Men vad var det som gjorde att Portugal blev euromästare 2016? Nedan har vi listat sju punkter som bidragit till att det portugisiska landslaget slutligen kunde vinna turneringen.

LISTA: Sju anledningar till att Portugal vann EM

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort flertalet listor som lästs av flera tiotusentals läsare varje dag. De har handlat om allt från den bästa elvan i EM-gruppspelet 2016 och äldsta trupperna turneringen till dyraste truppen i EM 2016 och bästa anfallarna Frankrike-EM. Ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom sju anledningar till att Portugal vann EM.

 

 

7. Lagspel och Laganda

Santos förstod att man inte hade sitt bästa lag framför sig och tryckte väldigt hårt på att man skulle jobba som ett lag istället för elva individer. Det blev en av de avgörande punkterna till att man tillslut kunde slå storfavoriten och värdnationen Frankrike i final.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply