LISTA: Sex knasiga klausuler

LISTA: DE SEX KONSTIGASTE KLAUSULERNA

Har du någon gång undrat vilken spelare som har den konstigaste klausulen i sitt kontrakt? Nuförtiden verkar det som att vissa fotbollsspelare inte kan hålla sig i styr. Storklubbarna är ibland tvungna att skriva in märkliga klausuler för att vissa direkt konstiga saker inte ska inträffa. Klausulerna skyddar inte bara mot kontroversiella händelser, utan de finns även de klausuler som går ut på att en spelare eller en klubb vill tjäna lite extra pengar. Det kan handla om allt från speltid till bonusar som personer inom fotbollsvärlden får ta del av. Nu har vi på Silly Season Sverige gjort en lista med sex knasiga klausuler som spelare har i sina kontrakt.

Konstiga klausuler i fotbollsvärlden

Tidigare har vi på Silly Season Sverige bland annat gjort listor om Manchester Uniteds tio värsta värvningarde tio snyggaste fotbollsskorna någonsin samt tränarna i Europa som spenderat mest per titel sen 2004. Listor som ni gärna får ta en titt på efter att vi gått igenom de sex konstigaste klausulerna som finns i spelares kontrakt, häng med!

1. Alex Oxlade-Chamberlain och den där tilläggstiden..

Källa: www.zimbio.com

När Alex Oxlade-Chamberlain lämnade Southampton för spel i Arsenal skrev ”The Saints” in en klausul i spelarens kontrakt som betydde att varje gång han spelade över 20 minuter var Emirates-klubben tvungna att betala 140.000 euros till Southampton. Wenger bytte då in honom i minut 72 för att inte behöva betala den summan, men fransmannen tänkte inte på tilläggstiden och tillslut blev man tvungna att betala för varje inhopp.

Sidor: 1 2 3 4 5 6

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply