LISTA: Sämsta El Clasico-elvan under 2000-talet

LISTA: Sämsta El Clasico-elvan under 2000-talet

De sämsta Barcelona och Real-spelarna under 2000-talet

Sämsta El Clasico-elvan under 2000-talet? Inför el Clasico, världens största fotbollsmatch, där FC Barcelona tar emot Real Madrid på Camp Nou, har många i vanlig ordning roat sig med att ta ut den bästa elvan lagen emellan. Silly Season Sverige gör tvärtom och har med hjälp av Squawka tagit ut den sämsta El Clasico-elvan sedan millennieskiftet. 

Sämsta El Clasico-elvan under 2000-talet? Under alla de år som El Clasico har spelats, har det kryllat av fotbollslegendarer som har spelat mot varandra i Europas hetaste toppmöte. Spelare som Ronaldinho, Zinedine Zidane, Xavi och Ronaldo är bara ett par få exempel på spelare som har stångat sig blodiga mot varandra i detta rivalmöte. Idag handlar det mesta av rivaliteten mellan FC Barcelona och Real Madrid, och även en märkbar rivalitet mellan Lionel Messi och Cristiano Ronaldo – dessa två spelare kan mycket väl vara respektive klubbs bästa spelare genom alla tider. Just inför detta möte spelar ingen av dessa spelare. Ronaldo har bytt klubb till Juventus och Messi är skadad.

LISTA- Sämsta El Clasico-elvan under 2000-talet

De sämsta El Clasico-elvan under 2000-talet

Sämsta El Clasico-elvan under 2000-talet? Men alla kan inte lyckas lika bra som de ovannämnda toppspelarna. Framgångsrika och duktiga spelare likt Zlatan Ibrahimovic, Michael Owen och Thierry Henry har alla spelat för något av topplagen men de lyckades inte ha en succéfull sejour i någon av klubbarna. Dessa spelare behöver dock inte oroa sig för att kvalificera sig in på den här listan, glöm inte att till exempel Zlatan Ibrahimovic avgjorde ett El Clasico och därtill stod för 16 ligamål i slutet av säsongen.

Nej, spelarna på den här listan kan inte stoltsera med ett sådant facit. Utan här har vi tagit fram en elva med spelare som faktiskt floppade i storlagen. Spelare som fansen till klubbarna nog helst också vill glömma.

Ta er gärna också en titt på ett par av våra andra listor som rör El ClasicoSpelare som representerat både Real Madrid och Barcelona och Mesta målskyttarna i El Clasico är två exempel på listor som varit populära. Men först ger vi er ”Hell Clasico” – trevlig läsning!

Målvakt: Richard Dutruel, Barcelona (2000-2002)

Den franske målvakten Richard Dutruel höll visserligen nollan när Barcelona slog Real Madrid med 2-0 under tidigt 00-tal. Men för att spela i Barcelona var 25 insläppta mål på 21 matcher inte ett särskilt bra facit. Dutruel kommer inte i närheten av målvakter som Iker Casillas och Victor Valdes.

Högerback: Oscar Minambres, Real Madrid (2002-2007)

Det har funnits många härliga ytterbackar i Real Madrid genom åren. Oscar Minambres är inte en utav dem. Men helt ärligt kanske mest på grund av skador, det blev bara 37 matcher under 5 säsonger för den spanske ytterbacken som 2007 valde att avsluta sin karriär.w

Mittback: Philippe Christanval, Barcelona (2001-2003)

Den talangfulle fransmannen hade många ögon på sig när han värvades från Monaco till Barcelona 2001. Men trots att det blev 47 matcher under två säsonger för mittbacken blev han aldrig någon succé. Det är tvärtom mycket underligt att han fick spela så mycket. Christanval avslutade sin karriär i Fulham 2008.

Mittback: Alvaro Mejia, Real Madrid (2004-2007)

Alvaro Mejia lyckades aldrig riktigt få en bofast plats i Real Madrids startelva. Efter att ha plockats upp från klubbens B-lag 2004 blev det endast 40 matcher på tre säsonger backtalangen. Under denna tiden medverkade han bara i ett El Clasico. Real Madrid litade aldrig på spanjoren i de stora matcherna.

Vänsterback: Miguel Torres, Real Madrid (2006-2009)

Miguel Torres gjorde trots allt 70 matcher under sina tre säsonger i marängerna. Så den största floppen i elvan var han knappast. Men förväntningarna på Real Madrid-produkten var stora och Torres spelar nu i Malaga där han har fortsatt svårt att få speltid.

Sidor: 1 2

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply