5 bästa fotbollsskorna genom tiderna

Världens bästa fotbollsskor – vilka är de bästa fotbollsskorna?

Vilka är de bästa fotbollsskorna? Här är världens bästa fotbollskor genom tiderna. Många ställer sig frågan om vilka är de bästa fotbollsskorna genom tiderna? Vilka fotbollsskor är världens bästa fotbollsskor? Fotbollsskor är någonting som varje fotbollsspelare använder och egentligen den enda utrustningen du behöver när du spelar fotboll. Eftersom fotboll är den största sporten i världen finns det såklart därför också ett väldigt stort urval av fotbollsskor. Det finns väldigt många fula fotbollsskor men också de som kvalificerar sig som de snyggaste fotbollsskorna någonsin, det är ju lite efter egen smak och tycke – men det handlar ju heller inte bara om utseende utan funktion måste ju även spela in.

Världens bästa fotbollsskor - vilka är de bästa fotbollsskorna?

Bästa fotbollsskor? Bra fotbollsskor utgörs oftast av klassiska fotbollsskorna!

Bästa fotbollsskor? Vilka är exempelvis de bästa fotbollsskorna för vanligt gräs, konstgräs, bredda fötter eller mittfältare? Det ska vi försöka besvara längre fram. Det finns också en allmän åsikt om vad som anses vara bra fotbollsskor, de riktigt klassiska fotbollsskorna som har fått stå modell för många upplagor genom åren. Dessa skor går igen i många generationer och har satt en stämpel i fotbollshistorien som riktiga klassiker. Här kommer nu en lista på de bästa fotbollsskorna som har gjort ett riktigt avtryck och som har huserat på många stora fotbollsspelares fötter genom tiderna.

Topp 10 bästa fotbollsskorna – här är de bästa fotbollsskorna i historien

Sedan tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor som stjärnor med misslyckade finter, spelarena som ingen klubb ville värva och världens bästa startelva någonsin som har blivit mycket uppskattade bland våra läsare. Nedan kan ni finna ett urval av listor som vi har publicerat och som rekommenderas att läsa, efter att vi har gått igenom de 5 mest betydande fotbollsskorna genom tiderna.

5. Nike Mercurial Vapor

Släpptes första gången: 2002.

Stora beundrare: Thierry Henry, Roberto Carlos, Ronaldo, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic

Nikes tidlösa Mercurial Vapors introducerades kort innan VM 2002. Vapor utvecklades från Nike Air Mercurial, som var framtagna speciellt för Ronaldo innan VM 1998. Det var en väldigt lättviktig sko som var designad med snabbhet som mål. När Nikes Mercurial Vapor kom så var det den lättaste skon på marknaden utan tvekan och blev därför väldigt populär hos yttermittfältarna och anfallarna som konstant strävade efter den där extra procenten. Thierry Henry var en populär representant för de tidiga upplagorna. 2008 bars den fjärde upplagan av Vaporn av Cristiano Ronaldo. Specifikt, det var en begränsad upplaga i karbon fiber som skulle hjälpa en spelare att springa snabbare än den snabbaste personbilen i världen, Bugatti Veyron.

Spola fram till 2016 och vi har den 10:onde upplagan av denna klassiska Nike sko. Det faktum att denna design har varit på fötterna på de bästa spelarna i världen i 14 år är ett bevis för dess effektivitet.

Nike – Mercurial Superfly AG Lila/Svart

Hos Unisport så kan du se hela utbudet av Nike Mercurial fotbollsskor. Unisport har störst utbud av Nike Mercurial fotbollsskor

4. Nike Tiempo

Släpptes första gången: 1994

Stora beundrare: Paolo Maldini, Ronaldinho, Andrea Pirlo, Sergio Ramos

I Nikes universum så har ”Tiempo” används som ett märke för alla typer av produkter, men här så talar vi om den släkten av skor som går tillbaka till VM 1994. Den amerikanska tillverkaren försåg skor till 10 av de spelare som spelade VM final det året, vilket inkluderar Romario och Paolo Maldini. Detta hjälpte till att kickstarta ett urval av skor som har visat sig vara väldigt populära. Om Vapor är kända för sin snabbhet så är Tiempo generellt känd för sin komfort. Det mjuka lädret och den sköna passformen på dessa skor har gjort dem väldigt populära hos spelare som Sergio Ramos, Carlos Tevez och kanske mest bekant, Ronaldinho. Två av de mest populära upplagorna av Tiempo är Ronaldinho 10R och Tiempo Legend, den senare av de två kom för första gången 2005. Den senaste modellen är Nike Tiempo Legend 6, en sko som mixar modern komfort med den klassiska estetiken.

Nike – Tiempo Legend 6 SG-PRO Svart/Vit/Guld

Hos Unisport så kan du se hela utbudet av Nike Tiempo fotbollsskor. Unisport har störst utbud av Nike Tiempo fotbollsskor.

3. Puma King

Släpptes första gången: 1968

Stora beundrare: Pele, Diego Maradona, Johan Cruyff, Eusebio, Lothar Mattheus

Innan 1994 – när märken som adidas och Nike började dominera marknaden för fotbollsskor – var Puma kungen på planen. De var från början designade för den portugisiske legenden Eusebio men Puma King blev snart det enda valet för de bästa spelarna i världen. De har en historia med VM, någon som kanske började det där omtalade ögonblicket när Pelé böjde sig ner för att knyta sin special upplaga av Puma King innan kvartsfinalen av VM 1970 sparkades igång. King var den första skon som hanterade konceptet av att reducera vikten och även den första som var tillgänglig i flera färger. När 1990-talet kom så var det inte längre den mest populära skon i världen men var fortfarande väldigt folkkär. Nu för tiden är de inte så coola som de en gång var men den här skon var extremt viktig i utvecklingen av det moderna spelet.

Puma – King II SL FG Guld/Svart

Hos Unisport så kan du se hela utbudet av Puma King fotbollsskor. Unisport har störst utbud av Puma King fotbollsskor

2. adidas Predator

adidas Predator original modell. Släpptes första gången: 1994

Stora beundrare: David Beckham, Paul Gascoigne, Raul, Kaka, Alessandro Del Piero

adidas Predator var väldigt viktiga i formandet av den moderna fotbollsskon. När de först släpptes 1994 så var det definierande karaktärsdraget på Predator att den hade rader av gummifenor, designade för att erbjuda mer kick, grepp och styrka. Det kan komma att låta konstigt men det var en genuin tanke bakom, att Predator skorna skulle kunna ändra sättet som du sparkade en boll på. Före detta Liverpool mittfältaren Craig Johnston kom på idén när han tränade barn och försökte hjälpa dem med deras bollkontroll. Han tog gummi från bordtennisrackets och satte det på ett par skor och den första prototypen var född. Varenda skoproducent – inklusive adidas – tackade nej till konceptet men de ändrade sig tillslut vilket ledde till produktionen av en av deras mest populära par skor.

Allt eftersom åren gick blev gummifenorna på skorna mindre och mindre tills de 2002 försvann helt. Då var fokuset på marknaden enbart att producera skor som var lätta istället för att addera gummibitar. Varför var då Predator skorna så viktiga bland alla dessa andra skor? De bars inte av så många världsstjärnor som Puma Kings eller var så allmänt förekommande som Nike Mercurial Vapors. Men det var det första par skor som gjorde något verkligt innovativt – innan 1994 hade ingen försökt att skaka om produktionen på samma sätt som de gjorde. Det banade väg för nya innovationer och uppmuntrade skotillverkarna till att tänka på skor som något mer än bara ett par läderbitar som du bar på fötterna. Predator skorna avvecklades under 2015 men för den generationen vars första minnen av spelet kom på det sena 90-talet, kommer dessa skor att leva för evigt.

adidas – Predator Instinct FG Svart/Vit/Röd

Hos Unisport så kan du se hela utbudet av adidas Predator fotbollsskor. Unisport har störst utbud av adidas Predator fotbollsskor.

1. adidas Copa Mundial

Släpptes första gången: 1979

Stora beundrare: Diego Maradona, Franz Beckenbauer, Pele, Zinedine Zidane

De släpptes första gången 1979 och var framtagna för VM i Spanien 1982. Nästan 40 år senare har designen knappt ändrats och de är fortfarande de bäst säljande skorna genom historien. På många sätt så är Copa Mundial antitesen till Predator skorna: de har inga gimmicks, de har aldrig haft högt profilerade reklamkampanjer, de är ganska enkla när man kollar på dem och de har alltid varit anspråkslöst prissatta. När de först släpptes så låg inte försäljningspunkten på i hur de såg ut utan snarare på deras komfort och vikt. De var gjorda i tunt och resistent känguruläder och var de lättaste skorna på marknaden på den tiden. Spelare som Michal Platini och Franz Beckenbauer glänste på den stora scenen med sina Copa Mundial, som man skulle kunna argumentera är de mest perfekt designade skorna någonsin. Hur annars har de lyckats fortsätta vara toppsäljare utan att alternera sin form och funktion?

adidas – World Cup SG

Hos Unisport så kan du se hela utbudet av adidas Copa Mundial fotbollsskor. Unisport har störst utbud av adidas Copa Mundial fotbollsskor.

Köpa bra fotbollsskor?

Ifall du vill köpa bra fotbollsskor så kan du börja kolla hos Unisport som är en av Skandinaviens största fotbollsbutiker med ett stort utbud av fotbollskläder, fotbollsskor och fotbollsutrustning. Hos Unisport hittar även du snygga fotbollströjor.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply