Lista: De 10 bästa värvningarna i Ligue 1

bet365
bet365

Övergångsfönstret är till ända, i varje fall för den här gången. Nya spelare har nu anslutit till de flesta franska lag mitt under pågående säsong – och vissa har lämnat. Vilka som gick vinnande ur transferperioden återstår att se. Men jag tror att jag har mina aningar. Och jag listar dem här.

10. Tulio de Melo, anfallare
Från: Losc Lille
Till: Evian TG FC
Kommentar: Konkurrensen när det kommer till Lilles offensiva uppställning tvingade denne brasilianare att flytta på sig. Men han tåls inte att underskattas för det. Jag är övertygad om att med större ansvar och mer speltid i Evian, så kommer de Melo att lyfta sig. Kanske, kanske kan han hitta tillbaka till att bli den striker han var i början av sin tid i Lille.

9. Guillaume Hoarau, anfallare
Från: Dalian Aerbin
Till: Girondins de Bordeaux
Kommentar: Den gänglige målskytten kom till Paris Saint-Germain 2008, då man fortfarande var ett foster i sin storsatsning. Men när stjärnnamnen trillade in, framförallt på de offensiva positionerna, så lämnade Hoarau klubben. Förra säsongen begav han sig till Kina. Men nu är han alltså tillbaka i Ligue 1, för Bordeaux räkning. Och det ska sannerligen bli roligt att se om Hoarau har något kvar att ge i Frankrikes högsta liga.

8. Djibril Cissé, anfallare
Från: FC Kuban Krasnodar
Till: SC Bastia
Kommentar: Djibril Cissé. Det känns som den mannen har spelat fotboll på hög nivå sedan sportens uppkomst. Mest känd är han nog för sina färgsprakande frisyrer, men faktum är att det bor en liten skyttekung i anfallaren. Med sina kliniska avslut och sin ångvältsliknande framåtanda så kan Bastia bara dra nytta av honom, som tillför massor på offensiv planhalva.

BILD: Djibril Cissé – för en gång skull utan färg i håret.

7. Joshua Guilavogui, mittfältare (lån)
Från: Atlético Madrid
Till: Saint-Étienne
Kommentar: Den 23-årige defensiva mittfältaren är allt jämt är ganska okänt namn ute i Europa, men i Frankrike vet man vad han går för. Guilavogui har till och med fem landskamper med ’Les Bleus’ på meritlistan. Inför säsongen värvades han av Atlético Madrid från just Saint-Étienne, men lyckades inte etablera sig i laget under hösten. Därför lånas han nu ut till Ligue 1-klubben igen – där han mer kan komma till sin rätt.

6. Benoit Tremoulinas, försvarare (lån)
Från: Dynamo Kiev
Till: Saint-Étienne
Kommentar: Också detta lån är ett riktigt smart drag av Saint-Étienne. Förra säsongen var Tremoulinas den klart bästa spelaren i Bordeaux och självskriven i ”säsongens elva” framåt vårkanten. Därefter lockades vänsterbacken av spel i Ukraina, utan att göra någon vidare succé. Det återstår att se om han kan komma att bli lika viktig för ’Les Verts’ som för Bordeaux resten av säsongen.

5. Jordan Ayew, anfallare (lån)
Från: Ol. Marseille
Till: FC Sochaux-Montbéliard
Kommentar: Marseille väljer att dela på bröderna Jordan och André Ayew. Möjligen var det ett riskabelt drag nu när den förstnämnde ansluter till en av ligakonkurrenterna. Enligt min åsikt är Jordan betydligt mer lovande än sin bror – och Sochaux kan ha gjort ett jättekap i att låna in honom för resten av säsongen.

BILD: André (t.v.) och Jordan (t.h.) – snart på varsin planhalva.

4. Sebastien Corchia, försvarare
Från: FC Sochaux-Montbéliard
Till: LOSC Lille
Kommentar: Trots att Corchia uppges ha varit uppvaktad av stora klubbar som Bayern München, Juventus och Arsenal så föll valet på Lille. Ganska charmigt om du frågar mig. Ytterbacken kan mycket väl komma att bli den sista länk som redan försvarsstarka Ligue 1-laget har. I och med det har ligatrean stärkt sina chanser att hota om placeringarna över.

3. M’Baye Niang, anfallare (lån)
Från: AC Milan
Till: Montpellier HSC
Kommentar: Superlativen haglar allt som oftast när man pratar om denne talangfulle 19-åring. Förra säsongen gjorde han succé i Serie A och Milan, men i höst har det gått lite knackigare. Därför kan en utlåning till Montpellier ha varit gynnsamt för både spelaren och franskklubben. Ingen kan sticka under stolen med att Niang är en anfallare av rang, som kommer att gå långt i sin karriär. Han har också redan hunnit göra sitt första mål i Montpellier.

2. Dimitar Berbatov, anfallare (lån)
Från: Fulham FC, England
Till: AS Monaco
Kommentar: Tänkt till att ersätta långtidsskadade Radamel Falcao så kommer bulgaren Berbatov in i bilden. Anfallarens meritlista kan få vilken fotbollsentusiast som helst att dregla, men frågan är om han fortfarande har det i sig. Jag tror det. Jag hoppas det. Berbatov älskar uppmärksamheten och stjärnstämpeln i det lag han är i, något som definitivt kommer omge honom under våren i Monaco.

1. Yohan Cabaye, mittfälttare
Från: Newcastle United, England
Till: Paris-Saint Germain
Kommentar: Tittar man på ren kvalité så är det en spelare som med hästlängder sticker ut från de andra på listan. Yohan Cabaye, så klart. De enda frågorna som kan ställas är om han verkligen passar in i spelförande PSG, eller om han verkligen behövs? Jag tror att svaret på dessa är irrelevant. Vart Cabaye än skulle gå så skulle han vara en tillgång och om det är någon position som PSG behöver mer spets på, är det nog det centrala mittfältet.

BILD: Cabaye poserar med tröja nummer 4.
___________________________________________________________________________

Bubblare: Sambou Yatabare (anf. SC Bastia), Ola Toivonen (anf. Rennes), Uwa Elderson Echiéjilé (försv. Monaco), Kassim Abdallah (försv. Evian TG FC)
___________________________________________________________________________

Saknar du någon på listan? Eller vill du byta plats på någon/några? Tyck till!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365