LISTA: 5 bästa fotbollscomebackerna

De 5 bästa comebackerna inom fotboll

Vilka är de 5 bästa fotbollscomebackerna? Vilka är de bästa comebackerna inom fotboll? Det finns få grejer som är så spännande som ett lag som gör en riktig stark comeback. Hela matchen har varit lite seg, det andra laget leder bekvämt och man känner hur paniken börjar komma. Är det såhär det skall sluta? Men, så, från ingenstans kommer det en kraftansträngning och ett mål. Det är oftast så det börjar. För med målet kommer mer energi och hopp och helt plötsligt kan ett 3-0 underläge vända till 3-3 eller kanske till och med vinst.

En comeback är en riktigt stark prestation, då det krävs mycket för att hitta hopp och energi när man ligger under med 3 mål och allting känns håglöst. Det krävs mycket för att orka driva på ett lag som kanske redan har gett upp lite halvt och en jädra mentalitet för att inte släppa taget. Får man sedan den där första pushen i form av ett mål så brukar det hjälpa och driva på, men det är vägen dit som är den hårdaste. Se & Spela på fotboll =>

LISTA: 5 bästa fotbollscomebackerna: bästa comebacker i fotboll!

Topp 5 comebackerna i fotboll

En comeback match kan nog vara något av det mest spännande som finns. Från att ha varit helt uträknade till att helt plötsligt vända och få bevisa att man inte alls är beredd att ge upp, det är något beundransvärt och man kan se att sådana matcher betyder mycket för ett lag.

Vi skall strax gå vidare med de 5 bästa comebackerna inom fotboll men innan dess vill vi på Silly Season Sverige tipsa om några av våra andra listor som är väldigt omtyckta, till exempel allsvenska klubbarna med mest följare på Twitter, de 10 bästa unga spelarna i Allsvenskan 2016 och 5 saker du inte visste om Erik Hamrén. Dessa och flera andra kan ni läsa efter att vi har gått igenom de 5 bästa fotbollscomebackerna. Listan är inspirerad av Copa90. Se & Spela på fotboll =>

2011 möttes Arsenal och Newcastle i en Premier League match. Efter en halvtimme hade Arsenal redan tagit en 4 måls ledning och det såg ut som att Newcastle skulle bli riktigt utspelade. Men allting skulle komma att ändras då Joey Barton provocerade Abou Diaby vilket resulterade i ett rött kort och Arsenal var nere till 10 man.

Newcastle fick en straff som Barton lätt tryckte in i nätet och matchen var igång igen. Newcastle fick igång ett högt tryck och med kvarten kvar fick de in 2-4. Sedan kom ännu en straff som Barton även denna gång tog och 3-4 var en faktum. Med ett drömmål utjämnade Tioté tillslut matchen till 4-4 vilket stod sig.

4. Tyskland 4 – Sverige 4

En match som var svår att missa och som i svensk folkmun mest är känd som Bragden i Berlin. I VM kvalet 2012 möttes Sverige och Tyskland och precis som i föregående match så tog Tyskland en bekväm 4-0 ledning efter 55 minuters spel. Sverige var överkörda och hade blivit lekta med under större delen av matchen. Men så kommer Zlatan Ibrahimovic med det första reduceringsmålet i den 61:a minuten på ett inlägg av Kim Källström. Kort därefter gjorde Mikael Lustig 2-4. Med 15 minuter kvar var Johan Elmander framme efter en smörpassning från Alexander Kacaniklic och dundrade in 3-4. Matchen var igång på riktigt men det skulle dröja ända till den 93:e matchminuten innan Rasmus Elm kunde kvittera till slutresultatet 4-4 mot den stora fotbollsnationen Tyskland.

3. Manchester City 3 – Queens Park Rangers 2

Den sista matchen på Premier League säsongen 2011/12 och en måste match att vinna för Manchester City. Med en seger skulle de säkra Premier League titeln, som de inte hade vunnit på över 44 år. De låg på samma poäng som Manchester United men med en betydligt bättre målskillnad. Manchester City tog bekvämt ledningen genom Pablo Zabaleta men kort efter halvtid så kvitterade QPR genom Djibril Cisse.

Efter ett bråk med Carlos Tevez blir Joey Barton visat rött och utskickad för QPR:s del, något som dock inte hindrar dem från att gå upp 2-1 genom Jamie Mackie. Med 24 minuter kvar av matchen leder United sin match i Sunderland och skulle resultaten stå sig var ligatiteln deras.

Det skulle dröja ända till stopptiden, när fans redan hade börjat lämna stadion i tårar, som Dzeko dyker upp, sätter pannan på bollen och kvitterar till 2-2 i den 92:a minuten. Men med bara några få minuter kvar skulle det krävas ett mirakel, då vinst var det enda som garanterade ligatiteln.

Ett mirakel dök också upp, i form av Sergio Kun Aguero som i den 95:e matchminuten tillslut trycker in 3-2 målet som bidrar till att Manchester City vinner ligan över sina grannrivaler United. Se & Spela på fotboll =>

LISTA: 5 bästa comebackerna i fotboll

2. Manchester United 2 – Bayern München 1

I Champions League finalen 1999 på Camp Nou i Barcelona ställdes Manchester United mot Bayern München. Tyskarna tog tidigt ledningen genom ett mål från Mario Basler och det var en ledning som skulle hålla sig matchen igenom. Men United lät sig inte köras över så lätt. De två super inhopparna Sheringham och Solskjær sattes in för att göra en skillnad och de gjorde sina jobb.

I den första av 3 stopptidsminuter utjämnade Teddy Sheringham till 1-1 och nu gav United allt. I den 92:a matchminuten kom Ole-Gunnar Solskjær in på en boll från Sheringham och tryckte upp den i Bayerns nättak. 2-1 med 30 sekunder kvar att spela och Champions League bucklan var Uniteds. Se & Spela på fotboll =>

1.Liverpool 3 – AC Milan 3

Ännu en Champions League final, denna gång mellan Liverpool och Milan 2005. Italienarna tog snabbt ledningen och vid halvlek hade de en komfortabel 3-0 ledning över engelsmännen. I andra halvlek klev Steven Gerrard fram och gav Liverpool hopp med en kvittering och bara minuter därefter kom Smicer med 2-3 målet som på allvar satte fart på Merseyside laget. Sedan blev Gerrard neddragen i straffområdet och Xabi Alonso klev upp för straffen. Hans första skott blev räddat men han lyckades trycka in tillbakastudsen till 3-3.

I förlängningen var det Milan som hade trycket men Dudek drog till med några excellenta räddningar som höll Liverpool kvar till straffavgörandet, där Dudek igen var hjälte när han räddade Shevchenkos skott vilket ledde till att Liverpool vann. Se & Spela på fotboll =>