Lista: Allsvenska klubbarna med flest följare på Twitter

Flest följare på Twitter i Allsvenskan – Lagen med flest följare på Twitter i Allsvenskan

Vem leder Twitter-Allsvenskan? Flest följare på Twitter i Sverige? Flest följare på Twitter Allsvenskan 2016? Sociala medier är något som blir allt viktigare för föreningar och fotbollsklubbar, detta både i Sverige och i utlandet. Att använda sig av sociala medier är ett otroligt effektivt sätt att kommunicera med klubbens fans för att meddela allt från övergångar speldatum och annan information som kan vara viktig och intressant för klubbens följare. Under de senaste åren har Twitter blivit en väldigt populär social media som används av nästan alla fotbollslag och föreningar runt om i världen.

Vi på Silly Season Sverige har nu gjort en lista med de fem svenska fotbollsklubbar som har flest följare på sina Twitterkonto. När vi gjorde en liknande listan i början av 2013 hade klubben som låg nummer ett på listan drygt 6500 följare, idag har det förstaplacerade laget betydligt mer och kommer växa ännu mer de kommande säsongerna och åren.

Allsvenska klubbarna med flest följare på Twitter

Flest följare på Twitter i Sverige 2016

Vi på Silly Season Sverige har tidigare gjort flertalet listor som blivit uppskattade av våra läsare. Listorna som vi publicerat har handlat om allt möjligt inom fotbollsvärlden. Några exempel på listor är de om de tio bästa unga spelarna i Allsvenskan 2016Allsvenskans bästa domareåtta anledningar att älska Allsvenskan samt Allsvenskans bäst betalda spelare 2015/2016. Ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom listan med de fem allsvenska klubbar som har flest följare på mikrobloggen Twitter. Samtliga bilder är hämtade från Bildbyrån.

5. Hammarby IF – 16.706 följare

På femte plats hittar vi Hammarby IF som har 16.706 följare på Twitter. Kontot skapades 5 april 2009 vilket betyder att man får drygt 2400 nya följare varje år.

4. Djurgårdens IF – 18.760 följare

Lista- Allsvenska klubbar med flest följare på Twitter - Djurgården

Det är drygt två tusen följare som skiljer femteplacerade Hammarby IF och Djurgården på fjärde plats. De båda spelar sina hemmamatcher på Tele2 Arena och de blårandiga har en följarskara på 18.780 följare.

3. IFK Göteborg – 25.903 följare

Lista- Allsvenska klubbar med flest följare på Twitter - IFK Göteborg

På tredje plats hittar vi IFK Göteborg som haft sitt Twitterkonto sen 6 oktober 2011. Klubben ligger på andra plats i den Allsvenska Marathon men när det kommer till följare på Twitter får man nöja sig med en tredjeplats.

2. AIK – 28.737 följare

Lista- Allsvenska klubbar med flest följare på Twitter - AIK

AIK hittar vi på andra plats. Klubben är överlägsen när det kommer till följare bland Stockholmsklubbarna men har en bit kvar till förstaplatsen.

1. Malmö FF – 33.637 följare

Lista- Allsvenska klubbar med flest följare på Twitter - Malmö FF

Malmö FF skapade sitt konto på Twitter 20 januari 2010 och har sen dess fått 33,637 följare. Det stora antalet följare är tack vare klubbens framfarter i Champions League men även utan de internationella framgångarna hade man troligtvis haft ett liknande antal följare.

Allsvenska klubbarna med flest följare på Twitter

Se fler listor på Silly Season Sverige

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply