Lista: Allsvenska klubbarna med flest följare på Twitter

Lista-Allsvenska-klubbar-med-flest-följare-på-Twitter-Malmö-FF

Flest följare på Twitter i Allsvenskan – Lagen med flest följare på Twitter i Allsvenskan

Vem leder Twitter-Allsvenskan? Flest följare på Twitter i Sverige? Flest följare på Twitter Allsvenskan 2016? Sociala medier är något som blir allt viktigare för föreningar och fotbollsklubbar, detta både i Sverige och i utlandet. Att använda sig av sociala medier är ett otroligt effektivt sätt att kommunicera med klubbens fans för att meddela allt från övergångar speldatum och annan information som kan vara viktig och intressant för klubbens följare. Under de senaste åren har Twitter blivit en väldigt populär social media som används av nästan alla fotbollslag och föreningar runt om i världen. Vi på Silly Season Sverige har nu gjort en lista med de fem svenska fotbollsklubbar som har flest följare på sina Twitterkonto. När vi gjorde en liknande listan i början av 2013 hade klubben som låg nummer ett på listan drygt 6500 följare, idag har det förstaplacerade laget betydligt mer och kommer växa ännu mer de kommande säsongerna och åren.

Flest följare på Twitter i Sverige 2016

Vi på Silly Season Sverige har tidigare gjort flertalet listor som blivit uppskattade av våra läsare. Listorna som vi publicerat har handlat om allt möjligt inom fotbollsvärlden. Några exempel på listor är de om de tio bästa unga spelarna i Allsvenskan 2016Allsvenskans bästa domareåtta anledningar att älska Allsvenskan samt Allsvenskans bäst betalda spelare 2015/2016. Ta gärna en titt på de efter att vi gått igenom listan med de fem allsvenska klubbar som har flest följare på mikrobloggen Twitter. Samtliga bilder är hämtade från Bildbyrån.

5. Hammarby IF – 16.706 följare

Lista- Allsvenska klubbar med flest följare på Twitter

På femte plats hittar vi Hammarby IF som har 16.706 följare på Twitter. Kontot skapades 5 april 2009 vilket betyder att man får drygt 2400 nya följare varje år.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply