LISTA: Tio saker du inte visste om Riyad Mahrez

7. Kostade inte ens en miljon pund

LISTA: Tio saker du inte visste om Riyad Mahrez

Leicester är kända för sina billiga men ändå fantastiska värvningar. Mahrez är en av dem, då han endast kostade 0.4 miljoner pund när han värvades av The Foxes.

8. Landslagsstjärna i Algeriet

Mahrez debuterade för det algeriska landslaget 2014 i en träningsmatch mot Armenien inför VM, där han deltog. Fyra månader senare gjorde han också sitt första landslagsmål mot Malawi.

9. Lät bli att äta för att spela fotboll

Mahrez har berättat om att han lät bli att äta som liten. Detta för att istället kunna spendera sin tid med att spela fotboll. Han var alltid ute på gatan och spelade, och det var där han lärde sig allt. Han har sagt till Sky Sports att han inte var i en fotbollsakademi förrän han var 19, och att allt han hade lärt sig innan det var från gatan.

10. Första afrikanen någonsin att bli utsedd till årets spelare i Premier League

De flesta vet nog om att Riyad Mahrez utsågs till årets spelare i Premier League. Han var dessutom även den första afrikanen att vinna priset. Han själv blev chockad över att inte ens Didier Drogba hade vunnit priset. Mahrez såg det som en ära att överträffa en så stor spelare.

Detta var tio saker du inte visste om Riyad Mahrez. Ta gärna en titt på några andra av våra listor på Silly Season Sverige. Vi har allt om fakta om spelare, klubbar och landslag. Nedan finner du ett axplock av några av de.

Fler listor på Silly Season Sverige

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply