Lista: 5 svenska VM-kvalhjältar vi minns

bet365

Fem svenska VM-kvalhjältar vi minns

I dag spelas det första VMkvalmötet mellan Sverige och Italien. I potten ligger en biljett till VM i Ryssland 2018.

För att Sverige ska vinna krävs det att någon spelare kliver fram och blir hjälte. Det kan vara Robin OlsenAndreas GranqvistEmil ForsbergMarcus Berg eller någon annan. Någon av landslagets spelare måste bli VMkvalhjälte, annars dör drömmen.

Om Sverige går vidare kommer det talas om den här hjälten i flera decennier framöver. Precis som att det fortfarande talas om gamla VM-kvalhjältar från 1970-, 1990- och början på 2000-talet. Därför tycker vi på Silly Season Sverige att det är dags att titta i backspegeln och hylla några av våra största kvalhjältar. Därför har vi listat 5 svenska VM-kvalhjältar vi minns.

Klicka här för att se Sveriges startelva mot Italien.

 

VM i Ryssland närmar sig

VM 2018 börjar närma sig. Nu är det endast sju månader kvar till turneringen börjar.Totalt har 23 länder kvalificerat sig för VM i Ryssland, inklusive värdnationen. De nationer som hittills har kvalificerat sig för VM 2018 är RysslandBrasilienIranJapanMexicoBelgienSydkoreaSaudiarabienTysklandEngland,  Spanien, NigeriaCosta RicaPolenEgyptenIslandSerbienPortugalFrankrike, UruguayArgentinaColombia och Panama. Flera av världens bästa spelare är därmed klara för att spela i VM 2018.

På måndag får vi se om Sverige blir en del av gruppen ovanför.

5 svenska kvalhjältar genom åren

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om olika ämnen inom fotbollen. Bland annat har vi skrivit om tio saker du inte visste om svenska fotbollslandslagettio spelare som slutade för tidigt med fotbollen och fem storklubbar som borde värva i januari. Innan ni läser de listorna ska vi först gå igenom fem svenska kvalhjältar genom åren.

Samtliga bilder i den här listan är från Bildbyrån.

1. Roland Sandberg – 1973

Lista: 5 svenska VM-kvalhjältar vi minns

En av det svenska landslagets mest klassiska VM-kvalmatcher utspelade sig mot Österrike år 1973. De två nationerna var så pass jämna i kvalspelet att det krävdes en omspelsmatch för att avgöra vilka som tog sig till VM 1974. Länderna spelade den matchen mot varandra i Gelsenkirchen Tyskland och planen var täckt av snö. Sverige vann med 2-1. Roland Sandberg gjorde ett av målen och blev VM-kvalhjälteSveriges andra mål i matchen gjordes av Bosse Larsson.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply