Lista: 4 oväntade tränare som gått till kvartsfinal i Champions League sedan Arsene Wengers senaste gång

Fyra tränare som gått till kvartsfinal i Champions League sedan Arsene Wengers senaste gång

Tränare som är bättre än Arsene Wenger? När spelade Arsenal kvartsfinal i Chmpions League? Wengers misslyckande i Arsenal? Arsene Wenger och Arsenal har inte haft det enkelt de senaste åren, åtminstone inte när det kommer till Europaspelet. I Champions League har resultaten kraftigt uteblivit de senaste nio säsongerna då Arsenal senast hade framgångar.

Då nådde London-laget semifinal, men fick se sig besegrade i dubbelmötet med totalt 3-1 efter att Cristiano Ronaldo gjort två baljor. Säsongen 2005/2006 var senaste Wengers gäng var i final i Europa. Då var det länge nära Champions League-titeln men fick till slut se sig besegrade efter att Barcelona lyckats vända. Mycket tack vare Henrik Larsson fantastiska prestationer under finalens förlängning.

2009/10 var den senaste gången Arsene Wenger och Arsenal lyckades ta sig till kvartsfinal. Då fick de med sig 2-2 efter första mötet men åkte på en riktig stjärnsmäll på Camp Nou efter att Messi gjort fyra mål.

Sedan dess har Arsenals framgångar inte sträckt sig till längre än åttondelsfinal – och det i sju raka säsonger. Det började 2011 när Messi och Barcelona blev alldeles för starka. Året efter blev de förnedrade av Milan med klara 4-0 i det första mötet. Att de vann returen med 3-0 spelade alltså ingen roll.

Sedan dess har det alltså blivit ytterligare fem respass från åttondelsfinaler, nästan uteslutande mot Bayern Munchen och Barcelona. Just Bayern Munchen skickade ut Arsenal den senaste säsongen, 2017. Det efter klara 10-2 på två matcher.

Tränare som gått till kvartsfinal i Champions League sedan Arsene Wengers senaste gång

Det är alltså sju säsonger sedan Arsene Wenger tog sitt lag längre än till åttondelsfinal i Champions league. Under den tiden har flera olika, oväntade lag och tränaren lyckats med bedriften, medan den franske Arsenal-tränaren snällt fått titta på. Det är just det den här listan ska handla om: vilka är de mest oväntade tränarna som tagit till till CL-kvartsfinal sedan Wenger inte lyckats göra det?

4. Harry Redknapp med Arsenal 2011

Lista 4 oväntade tränare som gått till kvartsfinal i Champions League sedan Arsene Wengers senaste gång

Samma år som Messi förstörde Arsenals kvartsfinaldrömmar avancerade Tottenham Hotspurs efter en målsnål vinst i dubbelmötet med AC Milan. Dock fick de möta Real Madrid i kvartsfinalen, ett Madrid som enkelt tog sig vidare till semifinal.

Sidor: 1 2 3 4

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply