bet365

LISTA: 16 stjärnor som vunnit OS

LISTA- 16 stjärnor som vunnit OS

LISTA: 16 största stjärnorna som vunnit OS

OS-fotbollen drar igång och i de 16 lag som deltar finns det många otroligt spännande talanger man bör hålla koll på. OS är känt för att vara en turnering där unga talanger som fortfarande spelar i sitt hemland får visa upp sig samtidigt som storklubbarna är på plats för att ta en närmare titt på framtidens stjärnor och hur de presterar när det gäller som mest.

Att spela för sitt land i OS-fotbollen är något som är speciellt och det är långt ifrån alla som får chansen. Det största hindret är att klubblagen hindrar sina spelare från att åka på grund av skaderisken samtidigt som spelaren i sig missar båda en del av försäsongen samt inledningen av spelet i den inhemska ligan. I 2016 års upplaga kommer vi även få se flera stjärnor, bland annat kommer Neymar att representera Brasilien som även har PSG-försvararen Marquinhos med i truppen. Det kommer bli en hård kamp om vem som vinner guldet och en sak som är säker är att vi kommer få se en intressant och spännande turnering.

Många som spelar eller har spelat på högsta nivå i världsfotbollen har aldrig fått vinna eller ens spela OS, men det finns även de som haft lyckan att göra det.

16 stjärnor som vunnit OS-guld i fotboll

Tidigare har vi på Silly Season Sverige publicerat flera listor som blivit väldigt populära bland våra läsare. Nedan finner ni ett axplock av de bästa och vi rekommenderar att ni tar en titt på de efter att vi gått igenom listan med 16 OS-vinnare.

 

 

16. Santiago Canizares (Barcelona 1992)
15. Fabricio Coloccini (Athens 2004)
14. Geremi (Sydney 2000)
13. Javier Saviola (Athens 2004)
12. Pablo Zabaleta (Beijing 2008)
11. Nwankwo Kanu (Atlanta 1996)

 

10. Giovani dos Santos (London 2012)

Den före detta Barcelona-talangen var med och tog hem OS-pokalen i London 2012 då Mexiko vann finalen. Totalt blev det tre mål i turneringen för spelaren som numera huserar i Los Angeles Galaxy.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply