bet365

Lista: 10 klubbar som ökade sitt publiksnitt i Europa

bet365

10 klubbar som ökade sitt publiksnitt i Europa 2016

10 klubbar som ökade sitt publiksnitt? Klubbar som ökade sin publik 2016? Mest åskådare i Europa? Hammarby ökade publiksnitt? Hammarby publiksnitt Europa? Man brukar säga att publiken är den tolfte spelaren för fotbollslagen, den aktör som kan få ett svagt lag att bli bättre, den faktor som gör ett lag i underläge orkar forcera sig till ett mål, eller att ett lag som försvarar en ledning orkar hålla undan.

I vissa fall finns det närmare 100 000 på läktarna, som när Barcelona möter Real Madrid i de heta el Clasico-kamperna på Camp Nou, då brukar det ligger på strax under 100 000 åskådare på läktarna, oftast 95-97 000 personer köper biljetter till dessa matcher.

Även på Old Trafford kan det finnas mycket folk på matcherna då de snittar tredje högst i Europa den här säsongen med sina 75 279 personer i snitt per match. Barcelona har strax under 80 000 i snitt medan ettan är Dortmund med sina 81 178 per match, vilket är fullt hus.

Det krävs det inte alltid att arenorna är enorma och proppfulla för att stämningen ska vara god, det bevisar de mindre ligorna varje år, men även några av de stora. Serie A är ett typexempel där publiksnittet hos nästan samtliga lag går ner eller står still, men där stämningen fortfarande är på topp – kanske rentav är den bästa i Europa?

En annan kandidat är Bundesliga. Den tyska ligan har fått ett rejält uppsving de senaste åren, både fotbollsmässigt men även publikmässigt. Många är överens om att de tyska fotbollsfansen skapar den bästa stämningen i Fotbollseuropa med sina fullsatta arenor och och hängivna fans.

Även de allsvenska fansen har hyllats många gånger, då framför allt Stockholmsklubbarna, AIK, Malmö FF och IFK Göteborg, som trots att de tillhör en av Europas minsta ligor skapar en stämning av europeisk toppklass.

Klubbarna som ökade sitt publiksnitt i Europa 2015/2016

Vilka är då klubbarna som ökade sitt publiksnitt under 2015 och 2016? De senaste siffrorna från dessa två säsonger har sammanställts och nu är det dags att kora vilket lag som gjort den största ökningen i hela Europa. Vi kan redan nu avslöja att en av klubbarna spelade i Allsvenskan.

10. Legia Warsawa, +5003

Lista 10 klubbar som ökade sitt publiksnitt i Europa

Legia Warszava har kanske några av världens mest hängivna fans, och vad sägs om det här tifos? Den gjordes inför klubbens comeback i Champions League mot Dortmund. Dock blev tifot betydligt bättre än lagets resultat. De kan i alla fall trösta sig med att ha ökat sitt publiksnitt med över 5000 personer under 2016.

9. Middlesbrough, +5065

Lista 10 klubbar som ökade sitt publiksnitt i Europa

Premier League-klubbarna har i regel ett bra publiksnitt. Middlesborugh hade även det i Championschip och efter uppgraderingen till den högsta divisioner i Storbritannien fick även de sig en ökning med över 5000 personer fler per match i snitt.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365