Lionel Messis fantastiska mål i VM-2022 håller Argentinas dröm om att vinna vid liv.

bet365
Lionel Messis fantastiska mål i VM-2022
bet365

Lionel Messi gör ett fantastiskt mål och leder Argentina till en 2-0-seger över Mexiko och håller drömmen om VM vid liv. Inhopparen Enzo Fernandez gjorde ett sent andra mål när Lionel Scalonis lag gick upp på andra plats i grupp C bakom Polen.

Med Lionel Messis briljanta distansmål återupplivade Argentina sina sviktande VM-förhoppningar när de vann en betydande 2-0-seger över Mexiko på Lusail Stadium.

Argentina visste att om de förlorade den här matchen skulle de bli utslagna ur turneringen efter den oväntade förlusten mot Saudiarabien. Messi gjorde inte mål förrän i den 65:e minuten och fram till dess var det en mycket jämn match.

I en aggressiv och intensiv match bröt den 35-årige spelaren oavgjort genom att ta emot Angel Di Marias passning utanför boxen och skjuta ett precist skott i det nedre hörnet. Detta är troligen hans sista VM, så han gav allt han hade.

Med bara tre minuter kvar passade Messi bollen till Enzo Fernandez som sedan sköt bollen i mål, förbi Guillermo Ochoa, och därmed beseglade Argentinas seger.

Även om matchen var behäftad med fouls och låg kvalitet tog Argentinas seger dem till andra plats i grupp C. De möter nu Polen i den sista matchen för att försöka bekräfta sin plats i åttondelsfinalen.

”Messi sa efter matchen att Argentina har ett nytt VM att se fram emot. ”Jag säger samma sak till folk, att de ska fortsätta att tro”, sade han. ”Idag gjorde vi det vi var tvungna att göra.”

”Vi var tvungna att vinna för att kunna styra vårt eget öde.”

”Vi spelade inte så bra som vi borde ha gjort i första halvlek, men efter halvtid när vi lugnade ner oss och började passa bollen bättre gjorde vi mål. Vi återgick till att vara oss själva efter det.”

Hur Argentina blev segrare

Lionel Scaloni, Argentinas manager, försökte ändra på situationen efter förlusten mot Saudiarabien genom att byta ut fem spelare, däribland Manchester Uniteds Lisandro Martinez och Brighton & Hove Albion F.C.:s Alexis Mac Allister.

Messi lyckades inte påverka och Lautaro Martinez såg isolerad ut när Argentina spelade platt och osammanhängande. Detta tog vid där de slutade i matchen i tisdags.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply