Lionel Messi och Julian Alvarez gör mål när Argentina enkelt besegrar Kroatien med 3-0 och går till final i VM 2022!

Argentina är klart för VM-final tack vare en 3-0-seger mot Kroatien med hjälp av Lionel Messi gjorde mål från straffpunkten tidigt i den andra halvleken, innan Alvarez gjorde två sena mål för att besegla segern. Argentina kommer att möta antingen Frankrike eller Marocko på söndag för en plats i historien. Se och spela på fotboll live =>

Med en 3-0-seger över Kroatien på Lusail Iconic Stadium har Lionel Messi och Julian Alvarez säkrat Argentinas plats i finalen. De kommer att möta antingen Frankrike eller Marocko på söndag, beroende på vem som vinner onsdagens semifinal.

Kroatien kontrollerade matchen under den första halvtimmen och Messi var i stort sett osynlig när han vandrade runt på planen. Sedan, strax efter halvtimmen, vann Alvarez en straff som förändrade matchen. Kroatien blev överrumplat av en enkel boll över huvudet från Argentina och Alvarez fälldes av Livakovic efter att han tryckt sig förbi målvakten.

Messi gjorde sitt första mål från straffpunkten (33min) i halvlek mot Kroatien, som faktiskt hade mer av spelet fram till dess. Fifa-domaren Pawel Gill tilldelade Argentina kontroversiellt en straff efter att Alvarez gått ner i vad som – vid andra titt på repriserna – verkade vara boskaps målvakten Dominik Livakovic et in i Kroatiens nät för att göra det till 2-0 bara några minuter före halvtid.

Tack vare Messi har Argentina nu en överlägsen ledning. Han slog Josko Gvardiol med lätthet på högerkanten innan han passade Alvarez för Argentinas tredje mål. Det har gått 28 år sedan Diego Maradona ledde Argentina till sin senaste VM-seger 1986, men kanske är detta äntligen deras år igen.

Efter att ha sett så starka ut tidigare verkade Kroatien förlora sitt lugn och drabbades av ytterligare ett slag fem minuter senare när Alvarez red två utmaningar i området efter att ha burit bollen från egen planhalva innan han satte ett komponerat avslut bortom Livakovic.

Josip Juranovic hade kanske otur när bollen studsade av honom och tillbaka till Alvarez, men Borna Sosas misstag gav Alvarez fritt fram på mål. Kroatien tog in Bruno Petkovic i ett försök att vända matchen, men Messi gjorde mål igen och säkrade Argentinas seger.

Hans prestation vände 20-åringen ut och in innan han ställde upp för Alvarez från byline. Från strax utanför sex meter gjorde Man City-anfallaren inget misstag och gjorde mål – vilket gjorde honom till den yngsta spelaren att göra det i en VM-semifinal sedan Pelé 1958.

Lionel Messi ingår i den Argentinska VM-truppen och hans chanser att bli bästa målskytt i VM 2022 är ganska stora. Vem vinner VM 2022? Argentina har goda chanser att vinna VM 2022 enligt oddset på fotbolls-VM 2022 vinnare!. Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>