Linus Hallenius nära bryta kontraktet med Helsingborgs IF

Linus Hallenius nära bryta kontraktet med Helsingborgs IF

HIF kan bryta kontraktet med Linus Hallenius

Anfallaren som skulle rädda HIF från att åka ur säsongen 2016 skrev på ett kontrakt till och med vintern 2018 men är nu nära att få lämna Skånelaget redan efter sex månader.

Linus Hallenius slog igenom i Hammarby och lämnade den svenska huvudstadsklubben för spel i Serie A och Genoa under 2010. Efter två utlåningar lyckades anfallaren inte övertyga om att få stanna och skrev 2013 därför på för Aarau Schweiz. Det blev fem mål på 22 matcher för klubben innan han återvände till Hammarby och därefter till Helsingborg som han skulle rädda från nedflyttning, något som dock inte blev fallet. Hallenius skrev på ett kontrakt som sträcker sig över 2018 men nu pekar det mesta mot att han lämnar Olympia redan i vinter.

HIF:s tränare Per-Ola Ljung berättar för Kvällsposten att så är fallet.

– Det finns en sådan process. Linus har haft ett besvärligt år och jag tror att det är hur året har präglat honom som gjort att den här processen startades, säger Ljung till tidningen.

Helsingborg sägs inte vara nöjda med spelarens prestationer under sin sejour i klubben, detta samtidigt som 27-åringen inte sägs vilja spela i Superettan nästa säsong.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply