Limassol slog belgiska jätten Anderlecht

Första playoff-mötet mellan Limassol och Anderlecht är nu färdigspelat, en match som tog rejäl vart i andra halvlek och slutade till slut med en 2-1 seger till hemmalaget Limassol.

Matchens första chans kom i 16:e minuten efter att Limassols Airosa löper på högerkanten och slår ett bra inlägg in mot målområdet där Vouho är nära att kunna trycka dit den, men en back är där och räddar i sista sekunden. i den 34:e matchminuten kom matchens första mål på hörna. Bebé slår en mycket fin hörna och Júnior vinner enkelt duellen och nickar säkert in 1-0 till Limassol.

I andra halvleken var det mycket mer chansrikt och i den 52:e minuten springer Anderlechts Odoi på högerkanten och slår ett inlägg mot bortre stolpen, där Jovanovic tar ner och avlossar ett ganska bra skott med vänstern, men Degra räddar ganska enkelt. Minuten senare är det daggs igen. Jovanovic slår ett inlägg ifrån vänsterkanten mott straffområdets mitt, där står Wasilewski och möter med pannan och får till en riktigt bra nick, men på något sätt lyckas Degra rädda.

I Matchens 62:a minut tar Anderlechts Mbokani emot bollen mycket fint i steget och skapar utrymme för högern och trycker snyggt in bollen i målvaktens högra hörn och utjämnar till 1-1. Bara fem minuter senare är laget mycket nära att fullborda sin vändning efter att Jovanovic snurrat bort sin back och avlossat ett skott, som i sista sund blockeras av den siste backen.

i 72:e minuten tar dock Limassol åter ledningen efter att Edmar dribblat i straffområdet och skapat yta för att kunna passa bollen bakåt till Miguel som snyggt placerar in bollen via målvaktens vänstra stolpe, 2-1.

Två minuter senare ställer Jovanovic till det ordentligt för sitt lag genom att dra på sig sitt andra gula kort i matchen, därmed missar han returmötet. Mycket klantigt gjort eftersom han redan hade bytts ut och satt på bänken.

Resultat: 2-1.

Startelva Limassol: Degra, Carlitos, Junior, Ouon, Airosa, Nicolaou, Dédé, Edmar, Bebé, Sérgio, Vouho.

Startelva Anderlecht: Proto, Safari, Kouyaté, Wasilewski, Odoi, Kiljestan, Biglia, Jovanovic, Kanu, Gillet, Mbokani.