Ligue 1-klubb inleder samtal med Maradona

Det var ett tag sedan vi fick se Diego Maradona vid sidlinjen som tränare för något lag. Nu kan det dock vara på väg att bli en återkomst till hetluften, när franska Montpellier rycker i argentinaren. Den nuvarande managern Rene Girard tog laget till ligatiteln förra säsongen, men efter den här säsongens fiasko pekar det mesta mot att han lämnar i sommar.

Ersättaren ser nu ut att bli Diego Maradona, som enligt klubbens president Louis Nicollin kommer att inleda informella diskussioner mellan parterna nästa vecka.

“Jag har vetat i några veckor att Maradona vill komma till Europa och möjligen till oss. Vi håller kontakten med hans representanter och det ska bli väldigt trevligt att träffa honom,” säger han och fortsätter:

“Om vi kunde få honom att jobba för en rimlig lön skulle vi anställa honom. Förhoppningsvis kan vi anordna en presskonferens som lockar fler journalister än när David Beckham presenterades i Paris.”

Maradonas agent Youssef Haijoub bekräftar att VM-hjälten från 1986 är intresserad av uppdraget, och säger att: “Han var nära att tacka ja till ett erbjudande i Irak, men bestämde sig för att tänka om av säkerhetsskäl. Med tanke på att han inte tränar Al-Wasl längre vill han verkligen ta sig till Europa. Han har haft en del kontakter med engelska klubbar, men tycker att Montpellier låter intressant.”

Uppgifterna tillbakavisas dock av Dubai Sport Council, som anställde Maradona när han arbetade i Förenade Arabemiraten. Och även om han inte coachar aktivt åt företaget längre, stå  han under ett avtal som kan stoppa en övergång till Europa.

“Han är vår ambassadör och jag kan säga direkt att det här inte stämmer. Jag har pratat med Diego och Montpelliers president. De har inget intresse av att inleda något samarbete,” säger talespersonen Younes Bouklit till tidningen Midi Libre. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply